20

JUN
2018

Αν θέλουμε να μειωθούν τα απόβλητα των τροφίμων, γιατί να μην τα μετατρέψουμε σε κάτι χρήσιμο, όπως φαγητό;

Προϊόντα διατροφής που γίνονται από… απορρίμματα!

07 Oct 201717.05

Αν θέλουμε να μειωθούν τα απόβλητα των τροφίμων, γιατί να μην τα μετατρέψουμε σε κάτι χρήσιμο, όπως φαγητό; Σε αυτό το ερώτημα έρχεται να απαντήσει η δημιουργικότητα και η ευαισθητοποίηση κάποιων εταιρειών που σκέφτηκαν να φτιάξουν τρόφιμα από… σκουπίδια, απολύτως ασφαλή για κατανάλωση προκειμένου να καταπολεμήσουν με τον τρόπο αυτό την σπατάλη τροφίμων.

ReGrained: Υγιεινά σνακ από απορρίμματα ζυθοποιίας

Για χρόνια, οι αγρότες γνωρίζουν ότι τα απορρίμματα μιας ζυθοποιίας αποτελούν μια εξαιρετική, εύπεπτη και θρεπτική ζωοτροφή. Η εταιρεία ReGrained δημιουργεί θρεπτικά σνακ για τον άνθρωπο σε μορφή μπάρας δημητριακών, χρησιμοποιώντας τα απορρίμματα της μπύρας.

Misfit Juicery: “Άσχημα” φρούτα γίνονται φρέσκοι χυμοί

Πολλοί είναι οι καρποί που καταλήγουν στα σκουπίδια εξαιτίας της άσχημης εμφάνισής τους, ενώ κατά τα άλλα είναι γευστικοί. Από τα καρότα μέχρι τα μήλα, τα περισσότερα από τα προϊόντα που απορρίπτουν οι διανομείς και τα σούπερ μάρκετ είναι πολύ καλά όσον αφορά στη γεύση και στα θρεπτικά συστατικά. Γι ‘αυτόν το λόγο η Misfit Juicery τα συλλέγει και δημιουργεί νόστιμους χυμούς.

Rubies in the Rubble: Μαρμελάδες από πεταμένα φρούτα

Από τη φύση τους, οι κονσέρβες, τα τουρσιά και οι μαρμελάδες ήταν πάντα ένας τρόπος αποθήκευσης των προϊόντων μέχρι να καταναλωθούν. Η Rubies στο Rubble, με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρει μια σύγχρονη εμπειρία σε αυτή την παράδοση, χρησιμοποιώντας προϊόντα που καταλήγουν στα σκουπίδια από εμπορικές αλυσίδες εφοδιασμού και σούπερ μάρκετ, τα οποία μετατρέπει σε μαρμελάδες.

BarstensVol: Σούπα από ώριμα λαχανικά

Τα ώριμα λαχανικά συνήθως δεν αγοράζονται και τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια των σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, η εταιρεία BarstensVol που εδρεύει στην Ολλανδία συλλέγει πιπεριές, κολοκυθάκια, μανιτάρια και ντομάτες που έχουν υπερωριμάσει και τα δίνει σε χαμηλές τιμές, έτοιμα να δημιουργήσουν μια λαχταριστή σούπα. Προσφέρονται σε βολικές σακούλες, ενώ οι συνταγές του BeastensVol έχουν σχεδιαστεί ειδικά για προϊόντα τα οποία συνήθως πετάμε όταν ωριμάσουν παραπάνω.

Toast Ale: Μπύρα που παρασκευάζεται από μπαγιάτικο ψωμί

Όταν διάφορα καταστήματα εστίασης προετοιμάζουν φαγητό, σάντουιτς, τοστ κ.λπ. συχνά έχουν πλεόνασμα σε κομμένο ψωμί που συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια. Η εταιρεία Toast Ale, που ιδρύθηκε από τον Tristram Stuart και έχει έδρα την Ουκρανία, συλλέγει τα απόβλητα ψωμιού και τα χρησιμοποιεί για να παρασκευάσει μια βραβευμένη μπύρα. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία -η οποία τώρα παρασκευάζει μπύρες για την Αγγλία, τη Νότια Αφρική και τις Η.Π.Α.- πιστεύει τόσο έντονα στην αποστολή της, που δημοσιεύει ακόμη και τις συνταγές της, ώστε να μπορεί ο κόσμος να τις ετοιμάσει στο σπίτι και να εξοικονομήσει ακόμα περισσότερο ψωμί.

perierga.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(3)


Τι θα γίνει αν βάλετε μια ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων

Περίεργα21 May 201800.57

Το πασίγνωστο χάπι βοηθάει και αλλού εκτός από τον πονοκέφαλο!

Μέχρι το 2030 η κάνναβη θα έχει ξεπεράσει τα αναψυκτικά!

Περίεργα09 Apr 201800.50

Η αγορά της κάνναβης έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει τα αναψυκτικά καθώς αναπτύσσεται ραγδαία

Ανάσταση με… πατίνι από ιερέα Ορθόδοξου Ναού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα08 Apr 201812.09

Ο ιερέας του Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Λονδίνο μετέδωσε το μήνυμα της Ανάστασης με… σούζα!

Πώς κινήθηκε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ – Πότε κάλυψε την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα03 Apr 201800.47

Μεγάλη Παρασκευή του 1986 εισήλθε το ραδιενεργό νέφος στη Βόρεια Ελλάδα


Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν!

Περίεργα19 Mar 201800.49

Πίσω από όλες υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα

Ένα μυστηριώδες δάσος γεμάτο… παπούτσια

Περίεργα09 Mar 201819.05

Διασχίζοντας κανείς το Οντάριο του Καναδά έρχεται αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα: ένα δάσος από παπούτσια.ΜασούτηςMollers


ΔΕΘ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία