Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Άδειες πόλεις της Κίνας περιμένουν να… κατοικηθούν!

Ο 28χρονος Αμερικανός φωτογράφος Kai Caemmerer μοιράζεται εκπληκτικές -και κάπως ανησυχητικές φωτογραφίες-...

Ο 28χρονος Αμερικανός φωτογράφος Kai Caemmerer μοιράζεται εκπληκτικές -και κάπως ανησυχητικές φωτογραφίες- αυτού που ονομάζει “αγέννητες πόλεις”: Τις μεγάλες, ολοκαίνουριες πόλεις της Κίνας, που κατασκευάστηκαν για να ανταποκριθούν στο μαζικό κύμα αστικοποίησης της χώρας, που έχει κατασκευάσει πόλεις-φαντάσματα οι οποίες περιμένουν να κατοικηθούν από 300 περίπου εκατομμύρια Κινέζους από τις αγροτικές περιοχές.

Οι πόλεις κατασκευάστηκαν από το μηδέν, με πολυκατοικίες, πάρκα, δημόσια κτήρια και όλα τα απαραίτητα που χρειάζεται μια πόλη για να κατοικηθεί… χωρίς τους ανθρώπους! Με τον τίτλο “Unborn Cities”, η συλλογή του διερευνά τις αρχιτεκτονικές δομές και τη φυσική ανάπτυξη νέων πόλεων που βρίσκονται στην ενδοχώρα της Κίνας.

Σε αντίθεση με πολλές δυτικές πόλεις, που αρχίζουν ως μικρές εξελίξεις και αναπτύσσονται σύμφωνα με τις τοπικές βιομηχανίες, συγκεντρώνοντας την κοινότητα και την ιστορία καθώς μεγαλώνουν, οι περιοχές αυτές χτίζονται εξ ολοκλήρου από το μηδέν και κατοικούνται μόνο μετά την ολοκλήρωσή τους.






ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ