18

ΝΟΕ
2017

Μια καινοτόμα και φουτουριστική ιδέα για την κατοίκηση στο μέλλον…

Vertical City: Κάθετη «πόλη» στην επιφάνεια του νερού!

17 Οκτ 201711.05

Με δοδομένο το γεγονός ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι αναπόφευκτη, οι αρχιτέκτονες αρχίζουν να δημιουργούν εφικτές λύσεις διαβίωσης με βάση το νερό. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Luca Curci μόλις αποκάλυψε ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός πύργου μηδενικής ενέργειας που έχει πρασινάδα σε κάθε επίπεδο και θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας, ως αποτέλεσμα αυτού που θα μπορούσε να είναι το μέλλον μιας αυτόνομης αρχιτεκτονικής.

Ο προτεινόμενος πύργος Vertical City του Curci θα φτάνει σε ύψος 870 μέτρων περίπου, με 180 ορόφους, ενώ η πρόσοψη θα είναι επενδυμένη με μεμβράνη από φωτοβολταϊκό γυαλί, η οποία θα παράγει επαρκή ενέργεια για ολόκληρο το κτήριο.

Ο πύργος θα χρησιμοποιηθεί για κατοικίες, γραφεία, υπηρεσίες, εμπορικούς χώρους και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός του θα επικεντρωθεί στην παροχή ενός υγιούς, ζωντανού περιβάλλοντος που θα συνδέει τους κατοίκους με τη φύση. Για παράδειγμα, ο πύργος θα έχει άφθονη κυκλοφορία αέρα και φυσικό φως σε κάθε επίπεδο χάρη στις πολυάριθμες διάτρητες σχισμές σε όλη την πρόσοψη.

Επιπλέον, το σχέδιο περιλαμβάνει πολλά μέτρα υπαίθριου χώρου πρασίνου, συμπεριλαμβανομένης μιας πράσινης ταράτσας. Η βάση του πύργου θα τοποθετηθεί στον βυθό της θάλασσας, ενώ τα βυθισμένα πατώματα θα στεγάζουν τους χώρους στάθμευσης και τους τεχνικούς χώρους, καθώς και διάφορες ανέσεις, όπως ιαματικά λουτρά, γυμναστήρια κ.λπ.


Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη μερικά υπερπολυτελή διαμερίσματα να είναι υποβρύχια, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία καθώς και εκπληκτική θέαση της θαλάσσιας ζωής. Η πρόσβαση στην κάθετη πόλη θα είναι δυνατή από το νερό, το έδαφος ή τον αέρα.

Η κυκλική βάση θα έχει εξωτερικές και εσωτερικές αποβάθρες καθώς και πολλαπλές εισόδους για μεγάλα και μικρά σκάφη. Ο πύργος θα συνδεθεί με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας ημι-βυθισμένης γέφυρας για πεζούς, αυτοκίνητα και δημόσιες συγκοινωνίες. Η πρόσβαση από τον αέρα θα γίνεται με ελικόπτερα.


perierga.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Η ονειροπόληση είναι δείγμα εξυπνάδας

Περίεργα18 Νοε 201708.05

Μελέτη δείχνει ότι τα άτομα των οποίων ο εγκέφαλος… βολτάρει συχνά στη δουλειά -και όχι μόνο- έχουν καλύτερες νοητικές ικανότητες.

Εντυπωσιακές οάσεις αιχμαλωτίζουν τη φαντασία!

Περίεργα17 Νοε 201720.05

Οι απροσδόκητες καταπράσινες εικόνες μέσα στην έρημο δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους.

Απίθανος σχεδιασμός δαπέδου για να αποτραπεί το… τρέξιμο!

Περίεργα17 Νοε 201714.05

Μια εταιρεία είχε βαρεθεί να βλέπει τον κόσμο να τρέχει στην είσοδο και σκέφτηκε αυτό…

Στην Γεωργία το αρχαιότερο κρασί στον πλανήτη

Περίεργα17 Νοε 201714.05

Εντοπίστηκαν πύλινα δοχεία που περιείχαν κρασί ηλικίας περίπου 8.000 ετών

Σουίτες στον… αέρα!

Περίεργα17 Νοε 201711.05

Η αεροπορική εταιρεία Emirates αποκαλύπτει τις πλήρως εξοπλισμένες σουίτες Α’ θέσης στον στόλο των Boeing 777.

Τουριστικά αξιοθέατα που είναι πολύ μικρότερα από όσο νομίζετε!

Περίεργα17 Νοε 201708.05

Προκαλούν τα αξιοθέατα αυτά το ίδιο συναίσθημα με ένα τεράστιοο κουτί που μόλις το ανοίξεις περιέχει ένα πολύ μικρό δώρο.

Η ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου!

Περίεργα16 Νοε 201720.05

Καθιερώθηκε από τον Γάλλο φιλόλογο Μισέλ Μπρεάλ

Ναρκο - τουρισμός μία νέα πρόκληση για την Κολομβία

Περίεργα16 Νοε 201717.05

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατη μελέτη στην Κολομβία έδειξε πως 1 στους 10 ξένους επισκέπτες της χώρας, θέλει να μάθει για τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ και έχει πρόσφατα δει την σειρά του Netflix «Narcos». 

Glitter cappuccino: Μια νέα τάση στον καφέ!

Περίεργα16 Νοε 201714.05

Σε πολλές εκδοχές, ο cappuccino είναι πάντα απολαυστικός!

Πώς έβλεπαν οι άνθρωποι το 1900 τη ζωή στο μέλλον;

Περίεργα16 Νοε 201711.05

Μέσα από ευφάνταστες και παράδοξες κάρτες φαίνεται η άποψη που είχαν οι άνθρωποι για τη ζωή στο μέλλον.

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία