21

APR
2018

Μια καινοτόμα και φουτουριστική ιδέα για την κατοίκηση στο μέλλον…

Vertical City: Κάθετη «πόλη» στην επιφάνεια του νερού!

17 Oct 201711.05

Με δοδομένο το γεγονός ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας είναι αναπόφευκτη, οι αρχιτέκτονες αρχίζουν να δημιουργούν εφικτές λύσεις διαβίωσης με βάση το νερό. Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Luca Curci μόλις αποκάλυψε ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός πύργου μηδενικής ενέργειας που έχει πρασινάδα σε κάθε επίπεδο και θα τοποθετηθεί στην επιφάνεια της θάλασσας, ως αποτέλεσμα αυτού που θα μπορούσε να είναι το μέλλον μιας αυτόνομης αρχιτεκτονικής.

Ο προτεινόμενος πύργος Vertical City του Curci θα φτάνει σε ύψος 870 μέτρων περίπου, με 180 ορόφους, ενώ η πρόσοψη θα είναι επενδυμένη με μεμβράνη από φωτοβολταϊκό γυαλί, η οποία θα παράγει επαρκή ενέργεια για ολόκληρο το κτήριο.

Ο πύργος θα χρησιμοποιηθεί για κατοικίες, γραφεία, υπηρεσίες, εμπορικούς χώρους και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις. Ο σχεδιασμός του θα επικεντρωθεί στην παροχή ενός υγιούς, ζωντανού περιβάλλοντος που θα συνδέει τους κατοίκους με τη φύση. Για παράδειγμα, ο πύργος θα έχει άφθονη κυκλοφορία αέρα και φυσικό φως σε κάθε επίπεδο χάρη στις πολυάριθμες διάτρητες σχισμές σε όλη την πρόσοψη.

Επιπλέον, το σχέδιο περιλαμβάνει πολλά μέτρα υπαίθριου χώρου πρασίνου, συμπεριλαμβανομένης μιας πράσινης ταράτσας. Η βάση του πύργου θα τοποθετηθεί στον βυθό της θάλασσας, ενώ τα βυθισμένα πατώματα θα στεγάζουν τους χώρους στάθμευσης και τους τεχνικούς χώρους, καθώς και διάφορες ανέσεις, όπως ιαματικά λουτρά, γυμναστήρια κ.λπ.


Μάλιστα, υπάρχει η σκέψη μερικά υπερπολυτελή διαμερίσματα να είναι υποβρύχια, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία καθώς και εκπληκτική θέαση της θαλάσσιας ζωής. Η πρόσβαση στην κάθετη πόλη θα είναι δυνατή από το νερό, το έδαφος ή τον αέρα.

Η κυκλική βάση θα έχει εξωτερικές και εσωτερικές αποβάθρες καθώς και πολλαπλές εισόδους για μεγάλα και μικρά σκάφη. Ο πύργος θα συνδεθεί με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας ημι-βυθισμένης γέφυρας για πεζούς, αυτοκίνητα και δημόσιες συγκοινωνίες. Η πρόσβαση από τον αέρα θα γίνεται με ελικόπτερα.


perierga.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Μέχρι το 2030 η κάνναβη θα έχει ξεπεράσει τα αναψυκτικά!

Περίεργα09 Apr 201800.50

Η αγορά της κάνναβης έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει τα αναψυκτικά καθώς αναπτύσσεται ραγδαία

Ανάσταση με… πατίνι από ιερέα Ορθόδοξου Ναού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα08 Apr 201812.09

Ο ιερέας του Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Λονδίνο μετέδωσε το μήνυμα της Ανάστασης με… σούζα!

Πώς κινήθηκε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ – Πότε κάλυψε την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα03 Apr 201800.47

Μεγάλη Παρασκευή του 1986 εισήλθε το ραδιενεργό νέφος στη Βόρεια Ελλάδα


Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν!

Περίεργα19 Mar 201800.49

Πίσω από όλες υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα

Ένα μυστηριώδες δάσος γεμάτο… παπούτσια

Περίεργα09 Mar 201819.05

Διασχίζοντας κανείς το Οντάριο του Καναδά έρχεται αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα: ένα δάσος από παπούτσια.


Ένα γυμναστήριο μόνο για γυμνιστές

Περίεργα09 Mar 201816.05

Κέντρο ευεξίας στο Παρίσι


Το Παρίσι θέλει να δημιουργήσει ένα δάσος 5 φορές μεγαλύτερο από το Σέντραλ Παρκ

Περίεργα09 Mar 201813.05

Το Παρίσι θέλει να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική ρύπανση με τη δημιουργία ενός δάσους συνολικής έκτασης 13.500 στρεμμάτων.


Μασούτης


hemaplex


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία