Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αληθοφανή… γλυκά από πορσελάνη και γυαλί!

Οι δημιουργίες δεν είναι τροφή για το στομάχι αλλά για τα… μάτια!

Με έμπνευση από την ζαχαροπλαστική και μάλιστα από τις κλασικές δημιουργίες των σεφ, η καλλιτέχνις Shayna Leib δημιουργεί τούρτες που δεν τρώγονται! «Θέλησα να δουλέψω με το ανέφικτο. Ένα γλυκό που δεν μπορώ να το φάω ήταν μια πρόκληση. Μια λαχταριστή τούρτα αλλά χωρίς να μπορώ να την γευτώ…», λέει εκείνη και συμπληρώνει:

«Αυτό το έργο ξεκίνησε ως μια θεραπευτική άσκηση στην αποδόμηση και την εκ νέου εκπαίδευση του νου να δούμε το επιδόρπιο ως μορφή και όχι ως τροφή. Σύντομα έγινε ένας τεχνικός γρίφος και μια πρόκληση της φαντασίας μου».

Για να δημιουργήσει τα γλυκά… γλυπτά της η καλλιτέχνις συνδυάζει στοιχεία από πορσελάνη και γυαλί, χρησιμοποιώντας σχεδόν κάθε τεχνική και για να επιτύχει την υπερρεαλιστική ποιότητα κάθε ψεύτικου επιδορπίου.

«Όπως ένα τυπικό γαλλικό ζαχαροπλαστικό θα γυαλίσει, θα διακοσμήσει, θα γλασάρει, θα ψήσει και θα παρουσιάσει στο τέλος ένα άρτιο γλυκό, έτσι και εγώ θέλω οι δημιουργίες μου να προκαλούν να τις… γευτείς!», εξηγεί η ίδια.





ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά