24

JUN
2018

Μια εταιρεία πρωτοπορεί με σκοπό να μειωθούν τα σκουπίδια και τα πεταμένα τρόφιμα!

Μήλα που δεν μαυρίζουν όταν κοπούν!

23 Oct 201710.07

Το Arctic Apple είναι το πρώτο μήλο που κατασκευάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο το οποίο δεν μαυρίζει μετά το κόψιμό του. Αναπτύχθηκε από την καναδική εταιρεία Okanagan Specialty Fruits και πωλείται ήδη σε επιλεγμένα καταστήματα παντοπωλείων.

perierga.gr - Μήλα δεν μαυρίζουν όταν κοπούν!

Όταν τα κύτταρα των συμβατικών μήλων είναι κατεστραμμένα, όπως συμβαίνει όταν κόβονται, ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση πολυφαινόλης (PPO) ξεκινά μια χημική αντίδραση που μαυρίζει τη σάρκα του φρούτου. Ορισμένες ποικιλίες μήλων μαυρίζουν γρηγορότερα από άλλες, ενώ κάποιες αποκτούν λιγότερο καφέ χρώμα όταν κοπούν, λόγω της διαφορετικότητας στα επίπεδα του PPO.

Ωστόσο το νέο μήλο διατηρεί το λευκό χρώμα του όταν κοπεί, μάλιστα για μέρες. Όπως αναφέρει η εταιρεία είναι σημαντική αυτή η δημιουργία καθώς θα αυξηθεί η κατανάλωση μήλων και θα μειωθούν τα απόβλητα των τροφίμων.

Ο Neil Carter, πρόεδρος του Okanagan, και η σύζυγός του Louisa έχουν περάσει τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσοντας το Arctic Apple ως τρόπο μείωσης των αποβλήτων μήλων. Έκαναν το 2003 την πρώτη τους καλλιέργεια σε ποικιλίες Golden Delicious και Granny Smith και από τότε πραγματοποιούν διαρκώς δοκιμές διασφαλίζοντας ότι τα εν λόγω μήλα δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία ή το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλαν στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, τα μήλα τους είναι ακριβώς όπως τα συμβατικά, με εξαίρεση το επιφανειακό μαύρισμα.

perierga.gr - Μήλα δεν μαυρίζουν όταν κοπούν!

Πώς όμως δημιουργήθηκε αυτή η ποικιλία; Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια, με τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος του μήλου. Προσδιόρισαν τα τέσσερα γονίδια που ήταν υπεύθυνα για την παραγωγή PPO και χρησιμοποίησαν «σίγαση γονιδίων για να μειώσουν τις τιμές PPO, πράγμα που ουσιαστικά εξαλείφει την παραγωγή PPO, οπότε ο καρπός δεν μαυρίζει μετά το κόψιμο».

«Το βλέπουμε λιγότερο ως προς τη γενετική τροποποίηση και περισσότερο ως προς την ευκολία», δήλωσε ο Neil Carter στη Washington Post.

perierga.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Τι θα γίνει αν βάλετε μια ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων

Περίεργα21 May 201800.57

Το πασίγνωστο χάπι βοηθάει και αλλού εκτός από τον πονοκέφαλο!

Μέχρι το 2030 η κάνναβη θα έχει ξεπεράσει τα αναψυκτικά!

Περίεργα09 Apr 201800.50

Η αγορά της κάνναβης έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει τα αναψυκτικά καθώς αναπτύσσεται ραγδαία

Ανάσταση με… πατίνι από ιερέα Ορθόδοξου Ναού! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα08 Apr 201812.09

Ο ιερέας του Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Λονδίνο μετέδωσε το μήνυμα της Ανάστασης με… σούζα!

Πώς κινήθηκε η ραδιενέργεια από το Τσέρνομπιλ – Πότε κάλυψε την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα03 Apr 201800.47

Μεγάλη Παρασκευή του 1986 εισήλθε το ραδιενεργό νέφος στη Βόρεια Ελλάδα


Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν!

Περίεργα19 Mar 201800.49

Πίσω από όλες υπάρχει ένα ηθικό δίδαγμα

Ένα μυστηριώδες δάσος γεμάτο… παπούτσια

Περίεργα09 Mar 201819.05

Διασχίζοντας κανείς το Οντάριο του Καναδά έρχεται αντιμέτωπος με ένα περίεργο θέαμα: ένα δάσος από παπούτσια.ΜασούτηςMollers


ΔΕΘ


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία