22

ΦΕΒ
2018

Μια εταιρεία πρωτοπορεί με σκοπό να μειωθούν τα σκουπίδια και τα πεταμένα τρόφιμα!

Μήλα που δεν μαυρίζουν όταν κοπούν!

23 Οκτ 201710.07

Το Arctic Apple είναι το πρώτο μήλο που κατασκευάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο το οποίο δεν μαυρίζει μετά το κόψιμό του. Αναπτύχθηκε από την καναδική εταιρεία Okanagan Specialty Fruits και πωλείται ήδη σε επιλεγμένα καταστήματα παντοπωλείων.

perierga.gr - Μήλα δεν μαυρίζουν όταν κοπούν!

Όταν τα κύτταρα των συμβατικών μήλων είναι κατεστραμμένα, όπως συμβαίνει όταν κόβονται, ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση πολυφαινόλης (PPO) ξεκινά μια χημική αντίδραση που μαυρίζει τη σάρκα του φρούτου. Ορισμένες ποικιλίες μήλων μαυρίζουν γρηγορότερα από άλλες, ενώ κάποιες αποκτούν λιγότερο καφέ χρώμα όταν κοπούν, λόγω της διαφορετικότητας στα επίπεδα του PPO.

Ωστόσο το νέο μήλο διατηρεί το λευκό χρώμα του όταν κοπεί, μάλιστα για μέρες. Όπως αναφέρει η εταιρεία είναι σημαντική αυτή η δημιουργία καθώς θα αυξηθεί η κατανάλωση μήλων και θα μειωθούν τα απόβλητα των τροφίμων.

Ο Neil Carter, πρόεδρος του Okanagan, και η σύζυγός του Louisa έχουν περάσει τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσοντας το Arctic Apple ως τρόπο μείωσης των αποβλήτων μήλων. Έκαναν το 2003 την πρώτη τους καλλιέργεια σε ποικιλίες Golden Delicious και Granny Smith και από τότε πραγματοποιούν διαρκώς δοκιμές διασφαλίζοντας ότι τα εν λόγω μήλα δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία ή το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλαν στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, τα μήλα τους είναι ακριβώς όπως τα συμβατικά, με εξαίρεση το επιφανειακό μαύρισμα.

perierga.gr - Μήλα δεν μαυρίζουν όταν κοπούν!

Πώς όμως δημιουργήθηκε αυτή η ποικιλία; Λοιπόν, όλα ξεκίνησαν πριν από χρόνια, με τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος του μήλου. Προσδιόρισαν τα τέσσερα γονίδια που ήταν υπεύθυνα για την παραγωγή PPO και χρησιμοποίησαν «σίγαση γονιδίων για να μειώσουν τις τιμές PPO, πράγμα που ουσιαστικά εξαλείφει την παραγωγή PPO, οπότε ο καρπός δεν μαυρίζει μετά το κόψιμο».

«Το βλέπουμε λιγότερο ως προς τη γενετική τροποποίηση και περισσότερο ως προς την ευκολία», δήλωσε ο Neil Carter στη Washington Post.

perierga.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Ένα δέντρο που… αναβλύζει νερό!

Περίεργα21 Φεβ 201811.05

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που μας αποκαλύπτει ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο σε ένα χωριό που ονομάζεται Dinoša.

Σε ροζ αγγελίες βρέθηκε να... φιγουράρει μια 80χρονη, παρά τη θέληση της

Περίεργα20 Φεβ 201817.05

«Με έπαιρναν και μου ζητούσαν ραντεβού»

Το τελευταίο, ανέγγιχτο δάσος του πλανήτη

Περίεργα20 Φεβ 201815.05

Τα απομακρυσμένα δάση του βορειοανατολικού Περού είναι τεράστια ώστε τα σύννεφα που σχηματίζονται από πάνω τους μπορούν να επηρεάσουν τις βροχοπτώσεις στις ΗΠΑ

Μέρη του πλανήτη που πρωταγωνιστούν σε αγαπημένες ταινίες

Περίεργα20 Φεβ 201812.51

Με πολλές γνώριμες σκηνές γυρισμένες σε Αμερική και Αγγλία γνωστές παλιές αλλά και πρόσφατες ταινίες μας συστήνονται ξανά.

Ο Πούτιν αφήνει τους δικαστικούς να οδηγούν ακόμη και... μεθυσμένοι

Περίεργα18 Φεβ 201815.05

Τροποποιείται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας

42.000 σπίρτα παίρνουν φωτιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα18 Φεβ 201815.05

Ένας νεαρός, ονόματι Γουάλας κατάφερε να γίνει viral στο διαδίκτυο, υλοποιώντας μια απρόσμενη ιδέα που του ήρθε στο μυαλό

Ο πιο καλός ο μαθητής... φορούσε Αρμάνι

Περίεργα18 Φεβ 201811.05

Οι γνώσεις στην Ιαπωνία κοστίζουν... κάτι παραπάνω

Ένα νησί φτιαγμένο από πλαστικά μπουκάλια!

Περίεργα18 Φεβ 201808.05

Ένα διαφορετικό είδος διακοπών υπόσχεται αυτό το νησί που βρίσκεται κοντά σε έναν από τους πιο δημοφιλής εξωτικούς προορισμούς του κόσμου, την Καραϊβική.

Μασούτης


Mollers
Interlife Kids

Typosthes.gr - Twitter

Job FestivalΕλλήνων ΚόσμημαTyposthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία