Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολλανδός έχει βρει 1.200 μηνύματα σε μπουκάλια

Ένας συλλέκτης μηνυμάτων σε μπουκάλια γυρίζει τις ακτές προκειμένου να μεγαλώσει τη συλλογή του.

Το να αφήνεις ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι είναι ίσως από τους πιο απίθανους τρόπους για να κάνεις μια κοινωνική επαφή. Αλλά για έναν Ολλανδό, η αγάπη του για τη συλλογή αυτών των μηνυμάτων τού επέτρεψε τρόπον τινά να γνωρίσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ο Wim Kruiswijk έχει συγκεντρώσει τα τελευταία 34 χρόνια 1.200 μηνύματα σε μπουκάλια.

perierga.gr - Πώς ένας άντρας έχει βρει 1.200 μηνύματα σε μπουκάλια;

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το χόμπι του Kruiswijk τού έδωσε έναν σκοπό στη ζωή. Τα τρία πρώτα μηνύματα τα βρήκε το 1983, ενώ ο ίδιος επικοινώνησε με τους αποστολείς, που του απάντησαν. Από εκεί και πέρα, αφιέρωσε όλο τον χρόνο του στο νέο του πάθος. “Αντί να μιλάω με άλλους ηλικιωμένους, μου αρέσει να περπατάω στην παραλία και να βρίσκω μηνύματα σε μπουκάλια”, λέει ο ίδιος στον Independent.

perierga.gr - Πώς ένας άντρας έχει βρει 1.200 μηνύματα σε μπουκάλια;

Ο Kruiswijk αναφέρει ότι δεν είναι εύκολο το χόμπι του ούτε βρίσκει πολύ συχνά μηνύματα σε μπουκάλια – μπορεί να περάσουν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Μάλιστα το 2010 κυκλοφόρησε ένα βιβλίο σχετικά με τις εμπειρίες του με τα μηνύματα καθώς και με την αλληλογραφία που είχε με τους αποστολείς τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλωρίδης: Αυτοί που κάνουν σταυρούς για ψήφους είναι αντίχριστοι του κερατά (VIDEO)
Τι είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για το επεισόδιο στη Βουλή αλλά και τις έρευνες για την υπόθεση Λυγγερίδη
Φλωρίδης: Αυτοί που κάνουν σταυρούς για ψήφους είναι αντίχριστοι του κερατά (VIDEO)