Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ναρκο - τουρισμός μία νέα πρόκληση για την Κολομβία

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατη μελέτη στην Κολομβία έδειξε πως 1 στους 10 ξένους επισκέπτες της χώρας, θέλει να μάθει για τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ και έχει πρόσφατα δει την σειρά του Netflix «Narcos».

Σχεδόν 24 χρόνια μετά το τέλος της ζωής και της ιστορίας του «διαβόητου» Πάμπλο Εσκομπάρ η Κολομβία κάθε χρόνο δέχεται εκατομμύρια τουρίστες και το ανάλογο συνάλλαγμα από ανθρώπους που επισκέπτονατι τη χώρα μόνο για να δουν από κοντά τα σημεία που έζησε και «μεγαλούργησε» ο μεγαλύτερος έμπορος ναρκωτικών της περιόδου 1970 -1990.

Αναλυτικότερα υπάρχουν γραφεία στα οποία κάποιος μπορεί να κλείσει μία μεγάλης διάρκειας ξενάγηση σε οικίες και επαύλεις του Πάμπλο Εσκομπάρ, μπορεί να παίξει paintball σε σημεία όπου ο ναρκέμπορος ενεπλάκη με τις Κολομβιανές αρχές, μπορεί αν επισκεφθεί το σημείο που έχει ταφεί και επίσης να κλείσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με κάποιον από τους εν ζωή συγγενείς του.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατη μελέτη στην Κολομβία έδειξε πως 1 στους 10 ξένους επισκέπτες της χώρας, θέλει να μάθει για τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ και έχει πρόσφατα δει την σειρά του Netflix «Narcos».

Ο δήμαρχος του Μενετγίν, την πόλης από την οποία ξεκίνησε την πορεία του, αλλά και τερματίστηκε η ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ (σ.σ στις 2 δεκεμβρίου του 1993), σημειώνει πως είναι τραγικό να υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν τον Πάμπλο Εσκομπάρ ως αστέρα και ως ευεργέτη. Ο κ. Γκουτιέρεζ σημειώνει επίσης πως την εποχή της «παντοκρατορίας» Εσκομπάρ ουσιαστικά χάθηκαν περισσότερες από 200.000 ζωές και καταστράφηκε μεγάλο κομμάτι της αξιοπιστίας της χώρας.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η πρόσφατη συμφωνία της Κολομβιανής κυβέρνησης με τους αντάρτες έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την εγκληματικότητα και τους θανάτους στη χώρα κάτι το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να συνεχίσει. Πηγές από την κυβέρνηση αναφορικά με την αύξηση του φαινομένου του «ναρκοτουρισμού» σημειώνουν στο Bloomberg πως η περίοδος ανομίας και εγκληματικότητας στην χώρα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και σημειώνουν πως υπάρχουν χώροι στο Μεντεγίν που αναμένεται να αφιερωθούν στα θύματα του Εσκομπάρ και όχι στη ζωή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ