20

OCT
2018

Μερικές φορές, όταν πρόκειται για το αγαπημένο σου γεύμα, σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να το τρως όλη μέρα κάθε μέρα

Αγόρι με παράξενη πάθηση μπορεί να φάει μόνο ροδάκινα!

15 Dec 201712.28

α μπορούσες, όμως, πραγματικά; Τι θα γινόταν, αν δεν μπορούσες να δοκιμάσεις τίποτα άλλο; Αυτό συμβαίνει στον Micah Gabriel Masson Lopez, ένα αγόρι ηλικίας 2 ετών από το Μόντρεαλ του Καναδά που ζει μόνο με ροδάκινα. Πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο εντεροκολίτιδας (FPIES), που προκαλείται από τρόφιμα και πρωτεΐνες, και μπορεί να του προκαλέσει σοβαρές αλλεργίες σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα εκτός από τα ροδάκινα.

Ο μικρός Micah υποφέρει καθημερινά. Εκτός από το σύνδρομο FPIES, πάσχει από μια ανοσοανεπάρκεια, που ονομάζεται σύνδρομο DiGeorge και μια σπάνια γενετική κατάσταση. Κάθε μήνα, πρέπει να εξετάζεται από εννέα διαφορετικούς γιατρούς, και τα ιατρικά έξοδα είναι αρκετά υψηλά. Το ίδιο συμβαίνει και με το κόστος της συνεχούς αγοράς ροδάκινων, καθώς αποτελεί πρόβλημα να βρεθούν επαρκείς ποσότητες του φρούτου στο Κεμπέκ, όταν είναι εκτός εποχής. Οι γονείς του είναι σε αρκετά δυσχερή κατάσταση και έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα που θα τους βοηθήσουν με όλα τους τα έξοδα.

Perierga.gr-Η περίεργη περίπτωση ενός αγοριού που τρέφεται μόνο με ροδάκινα

Ο Micah διαγνώστηκε με FPIES, όταν ήταν 6 μηνών και η ζωή του είναι ένας συνεχής αγώνας. Ακόμη και η μόνη ασφαλής επιλογή του, τα ροδάκινα, δεν μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε μορφή. Δεν πρέπει να είναι κατεψυγμένα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα, επειδή μπορεί να περιέχουν πρόσθετα. Τα ροδάκινα πρέπει επίσης να είναι βιολογικά, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να περιέχουν φυτοφάρμακα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα βιολογικά φρέσκα ροδάκινα δεν είναι ούτε άμεσα διαθέσιμα, ούτε φτηνά.

Με δύο άλλα αγόρια που φροντίζουν στην οικογένεια, οι γονείς του μικρού Μicah, βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Και ενώ το κόστος είναι ένα πρόβλημα, θέλουν πάνω απ’ όλα να εξασφαλίσουν ότι το παιδί τους μπορεί να είναι ευτυχισμένο χωρίς να υποφέρει.

«Το πρώτο στερεό φαγητό που δοκιμάσαμε ήταν μπανάνα. Συνέχισε να κάνει εμετό τέσσερις ώρες αργότερα, έξι φορές στη σειρά. ώσπου λιποθύμησε», λέει η Caroline.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Micah είναι ένα υπέροχο παιδί, όπως λέει η οικογένεια στη σελίδα GoFundMe.

Perierga.gr-Η περίεργη περίπτωση ενός αγοριού που τρέφεται μόνο με ροδάκινα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο FPIES, αν και οι ελπίδες δεν έχουν εξαντληθεί τελείως. Όπως εξηγεί η μητέρα του, τα περισσότερα παιδιά, που πάσχουν από αυτή την πάθηση, φαίνεται να τη ξεπερνούν σε ηλικία περίπου τεσσάρων χρονών. Ωστόσο, για τον Micah, ένα τέτοιο σενάριο είναι λιγότερο πιθανό: ενώ τα περισσότερα μικρά παιδιά είναι αλλεργικά σε 2 ή 3 τρόφιμα, ο ίδιος είναι αλλεργικός σε 27 τρόφιμα. Οι γονείς του δεν εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους και αναζητούν άλλα ασφαλή τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει.

Η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από το Micah και κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι ευτυχισμένος, γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε σε θέση να του προσφέρουμε ροδάκινα κάθε μέρα», δηλώνει η οικογένειά του.

perierga.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Πρόστιμο για όσους οδηγούν... με σαγιονάρες!

Περίεργα21 Jul 201823.20

Έρχεται το πρόστιμο της... σαγιονάρας!

Ελληνικό νησί χάνει όλες τις γαλάζιες σημαίες - Δείτε ποιο και γιατί!

Περίεργα20 Jul 201822.37

Ένα από τα πιο τουριστικά νησιά του Ιονίου

Τρόμος στην Κρήτη - Καρχαρίας βγήκε σε παραλία στα Χανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίεργα08 Jul 201823.32

O καρχαρίας βγήκε στη στεριά και εγκλωβίστηκε στην ακτή

Τι θα γίνει αν βάλετε μια ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων

Περίεργα21 May 201800.57

Το πασίγνωστο χάπι βοηθάει και αλλού εκτός από τον πονοκέφαλο!

Μέχρι το 2030 η κάνναβη θα έχει ξεπεράσει τα αναψυκτικά!

Περίεργα09 Apr 201800.50

Η αγορά της κάνναβης έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει τα αναψυκτικά καθώς αναπτύσσεται ραγδαία
ΜασούτηςMediterranean Cosmos


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία