Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αγόρι με παράξενη πάθηση μπορεί να φάει μόνο ροδάκινα!

Μερικές φορές, όταν πρόκειται για το αγαπημένο σου γεύμα, σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες να το τρως όλη μέρα κάθε μέρα

α μπορούσες, όμως, πραγματικά; Τι θα γινόταν, αν δεν μπορούσες να δοκιμάσεις τίποτα άλλο; Αυτό συμβαίνει στον Micah Gabriel Masson Lopez, ένα αγόρι ηλικίας 2 ετών από το Μόντρεαλ του Καναδά που ζει μόνο με ροδάκινα. Πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο εντεροκολίτιδας (FPIES), που προκαλείται από τρόφιμα και πρωτεΐνες, και μπορεί να του προκαλέσει σοβαρές αλλεργίες σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα εκτός από τα ροδάκινα.

Ο μικρός Micah υποφέρει καθημερινά. Εκτός από το σύνδρομο FPIES, πάσχει από μια ανοσοανεπάρκεια, που ονομάζεται σύνδρομο DiGeorge και μια σπάνια γενετική κατάσταση. Κάθε μήνα, πρέπει να εξετάζεται από εννέα διαφορετικούς γιατρούς, και τα ιατρικά έξοδα είναι αρκετά υψηλά. Το ίδιο συμβαίνει και με το κόστος της συνεχούς αγοράς ροδάκινων, καθώς αποτελεί πρόβλημα να βρεθούν επαρκείς ποσότητες του φρούτου στο Κεμπέκ, όταν είναι εκτός εποχής. Οι γονείς του είναι σε αρκετά δυσχερή κατάσταση και έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία για να συγκεντρώσουν χρήματα που θα τους βοηθήσουν με όλα τους τα έξοδα.

Perierga.gr-Η περίεργη περίπτωση ενός αγοριού που τρέφεται μόνο με ροδάκινα

Ο Micah διαγνώστηκε με FPIES, όταν ήταν 6 μηνών και η ζωή του είναι ένας συνεχής αγώνας. Ακόμη και η μόνη ασφαλής επιλογή του, τα ροδάκινα, δεν μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε μορφή. Δεν πρέπει να είναι κατεψυγμένα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα, επειδή μπορεί να περιέχουν πρόσθετα. Τα ροδάκινα πρέπει επίσης να είναι βιολογικά, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να περιέχουν φυτοφάρμακα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα βιολογικά φρέσκα ροδάκινα δεν είναι ούτε άμεσα διαθέσιμα, ούτε φτηνά.

Με δύο άλλα αγόρια που φροντίζουν στην οικογένεια, οι γονείς του μικρού Μicah, βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Και ενώ το κόστος είναι ένα πρόβλημα, θέλουν πάνω απ’ όλα να εξασφαλίσουν ότι το παιδί τους μπορεί να είναι ευτυχισμένο χωρίς να υποφέρει.

«Το πρώτο στερεό φαγητό που δοκιμάσαμε ήταν μπανάνα. Συνέχισε να κάνει εμετό τέσσερις ώρες αργότερα, έξι φορές στη σειρά. ώσπου λιποθύμησε», λέει η Caroline.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Micah είναι ένα υπέροχο παιδί, όπως λέει η οικογένεια στη σελίδα GoFundMe.

Perierga.gr-Η περίεργη περίπτωση ενός αγοριού που τρέφεται μόνο με ροδάκινα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο FPIES, αν και οι ελπίδες δεν έχουν εξαντληθεί τελείως. Όπως εξηγεί η μητέρα του, τα περισσότερα παιδιά, που πάσχουν από αυτή την πάθηση, φαίνεται να τη ξεπερνούν σε ηλικία περίπου τεσσάρων χρονών. Ωστόσο, για τον Micah, ένα τέτοιο σενάριο είναι λιγότερο πιθανό: ενώ τα περισσότερα μικρά παιδιά είναι αλλεργικά σε 2 ή 3 τρόφιμα, ο ίδιος είναι αλλεργικός σε 27 τρόφιμα. Οι γονείς του δεν εγκαταλείπουν τις ελπίδες τους και αναζητούν άλλα ασφαλή τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει.

Η ζωή μας περιστρέφεται γύρω από το Micah και κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι ευτυχισμένος, γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε σε θέση να του προσφέρουμε ροδάκινα κάθε μέρα», δηλώνει η οικογένειά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο