Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά καίει εδώ και 100 χρόνια σε ανθρακωρυχείο της Ινδίας (video)

Σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα άνθρακα της Ινδίας υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στον κόσμο.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα άνθρακα της Ινδίας, στο ανθρακωρυχείο Jharia, που βρίσκεται στην περιοχή Dhanbad του Jharkhand, υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στον κόσμο. Η περιοχή καίγεται συνεχώς πάνω από 100 χρόνια.

Η εξόρυξη στο ανθρακωρυχείο Jharia, το οποίο καλύπτει μια τεράστια έκταση, ξεκίνησε στα τέλη του 1800, υπό τη βρετανική κυριαρχία. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το 1916, αλλά από τη δεκαετία του ’80 και έπειτα ξέσπασαν πάνω από 70 πυρκαγιές και καμία από αυτές δεν μπορούσε να περιοριστεί, πόσο μάλλον να σβηστεί. Δεδομένου ότι οι πυρκαγιές ήταν υπόγειες, οι ειδικοί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να σβήσουν μόνες τους. Μια νέα επιχείρηση εξόρυξης, όμως, το 1973 εξαφάνισε κάθε ελπίδα.

Perierga.gr-Φωτιά καίει εδώ και 100 συνεχόμενα χρόνια σε ανθρακωρυχείο της Ινδίας

Εκείνη τη χρονιά, η εταιρεία Bharat Coking Coal Ltd (BCCL) ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας εξόρυξη με στόχο την ταχύτερη και οικονομικά αποδοτικότερη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. Ο ακτιβιστής Ashok Agarwal, που ήταν από την περιοχή, μιλώντας στο Al Jazeera, είπε ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε όταν ακόμη έκαιγαν οι φωτιές και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές.

Perierga.gr-Φωτιά καίει εδώ και 100 συνεχόμενα χρόνια σε ανθρακωρυχείο της Ινδίας

Για την εξόρυξη ανοίχτηκαν πολλές σήραγγες, το έδαφος των οποίων ήταν γεμάτο μικρά κομμάτια άνθρακα, ικανών να πυροδοτήσουν μια πυρκαγιά. Η ροή του οξυγόνου στους άξονες εξόρυξης βοηθούσε τα κομμάτια άνθρακα να αυξήσουν θερμοκρασία μέχρι να γίνουν τεράστιες φλόγες.

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έκαναν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις – Κατηγορίες για κακούργημα
Συνελήφθησαν για 8 ένοπλες ληστείες με μαχαίρι και 6 διαρρήξεις από τις αρχές Μαρτίου σε διάφορες περιοχές
Θεσσαλονίκη: Έκαναν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις – Κατηγορίες για κακούργημα