Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τα δέκα επαγγέλματα με τους περισσότερους ψυχοπαθείς

Ο ψυχολόγος Kevin Dutton του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αποκαλύπτει, μετά από έρευνα, τα δέκα επαγγέλματα που διαθέτουν τους περισσότερους ψυχοπαθείς.

Η συγκεκριμένη λίστα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης συμπεριέλαβε επαγγέλματα που δεν προκαλούν καμιά έκπληξη. Από την άλλη, κάποια από αυτά μοιάζουν να μπήκαν «κατά λάθος» στη λίστα.

Αυτά είναι τα δέκα επαγγέλματα:

1. CEO

2. Δικηγόρος

3. Εργαζόμενος στα ΜΜΕ (Τηλεόραση/Ραδιόφωνο)

4. Πωλητής

5. Χειρουργός

8. Κληρικός

9. Σεφ

10. Δημόσιος υπάλληλος

Πολλές από τις δουλειές βγάζει νόημα να βρίσκονται στη λίστα, εάν ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών, όπως η αυτοπεποίθηση, ο εγωκεντρισμός, η ψυχρότητα και η γοητεία. Αυτά τα χαρακτηριστικά, συχνά συνοδεύονται με την επιτυχία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι επιτυχημένοι είναι απαραίτητα ψυχοπαθείς, ούτε και ότι όσοι έχουν αποτυχίες μπορούν να το «χρεώσουν» στην έλλειψη ψυχοπάθειάς τους.

Από την άλλη, μια διαφορετική έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και αν οι ψυχοπαθείς βρίσκονται σε επαγγέλματα που αμείβονται πολύ καλά, όπως για παράδειγμα οι CEO και οι δικηγόροι, συχνά είναι λιγότερο επιτυχημένοι στη δουλειά τους σε σχέση με τους συναδέλφους τους, ενώ πληρώνονται με λιγότερα χρήματα και στις σχέσεις τους δεν είναι πολύ επιτυχημένοι.    

sigmalive.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Η μεγάλη γιορτή του μπάσκετ 3×3 που απευθύνεται σε όλους και όλες, ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Η πλατεία Ευόσμου «μεταμορφώνεται» σε ανοιχτό μπασκετικό πολυχώρο
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Οι παριστάμενοι θα παρακολουθήσουν τις «Λαζαρίνες», ένα παλιό ξεχωριστό έθιμο που έχει συνδεθεί με την Ανάσταση του Λαζάρου και προαναγγέλλει τον...
Αναβίωση του εθίμου «Λαζαρίνες» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης