Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

8 Απίστευτες ληστείες που σόκαραν τον κόσμο!

Αρκετά συχνά, ειδικά τώρα με την κρίση που υπάρχει, ακούμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για διάφορες απίστευτες ληστείες που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, πολλές είναι και οι ταινίες με αρκετά έξυπνες ληστείες, που συνήθως σε αφήνουν άναυδο με το περίεργο αλλά δαιμόνιο σχέδιο που έκαναν οι ληστές.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ληστείες που έχουν γίνει στην πραγματικότητα αλλά αν τις δεις νομίζεις ότι είναι βγαλμένες από ταινίες. Άλλες φορές την μέρα κι άλλες φορές μπροστά σε κάμερες, πράγμα που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο ψύχραιμοι και έμπειροι μπορεί να είναι αυτοί οι ληστές. Μερικές παρόμοιες περιπτώσεις θα δεις στην συνέχεια!

Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ

Ο Σαντάμ Χουσεΐν, το 2003, σαν δικτάτορας πήρε 1 δις από την κεντρική τράπεζα του Ιράκ και το έκανε τόσο απλά σαν να φτιάχνεις πρωινό. Ένας υπάλληλος της τράπεζας ανέφερε πως όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν σου ζητάει να κάνεις κάτι δεν το συζητάς. Όταν οι Αμερικάνοι εισέβαλαν στο Ιράκ βρήκαν ένα μεγάλο ποσό από αυτά τα χρήματα στους τείχους από το παλάτι του.

Κεντρική Τράπεζα Βραζιλίας

Μία από τις μεγαλύτερες ληστείες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία έχει γίνει στην κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας. Οι ληστές ετοίμαζαν το έδαφος 3 μήνες πριν κι αυτό φαίνεται γιατί νοίκιασαν ένα σπίτι κοντά στην τράπεζα. Έφτιαξαν μια υπόγεια σήραγγα την οποία χρησιμοποίησαν για να βρεθούν μέσα στην τράπεζα όπου και έκλεψαν 71 εκατομμύρια δολάρια.

Kadewe Γερμανία

Το 2009, 3 άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα και ξεκίνησαν να κλέβουν κοσμήματα αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα γάντι και το DNA που βρήκαν ταίριαζε με 2 άτομα γιατί τελικά ήταν δίδυμα. Ο νόμος όμως αναφέρει ότι τα στοιχεία πρέπει να συνδέονται με μόνο 1 άτομο και έτσι τους άφησαν ελεύθερους.

Ληστεία Securitas depot

Το 2006, οι εγκληματίες μιμούμενοι αστυνομικούς, απήγαγαν τον διευθυντή της αποθήκης και την οικογένειά του για ομήρους. Έπειτα, τους οδήγησαν στην αποθήκη όπου τα 14 άτομα προσωπικό ήταν εκεί δεμένοι. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν όπλα AK-47 και κατάφεραν να πάρουν 53 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Τα μέλη της συμμορίες πιάστηκαν λίγο αργότερα.

Ληστεία Knightsbridge

Το 1987, οι δράστες πήγαν για να νοικιάσουν ένα χρηματοκιβώτιο χρησιμοποιώντας το σαν δικαιολογία για να μπουν στο θησαυροφυλάκιο. Μόλις κατάφεραν να μπουν μέσα έβγαλαν όπλα και πήραν τον έλεγχο της κατάστασης. Το ποσό που απέσπασαν ήταν 98 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Οι ληστές εντοπίστηκαν με τη βοήθεια δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Harry Winston

Η ληστεία Harry Winston έγινε το 2008, όπου 3 ληστές που φορούσαν γυναικεία ρούχα και περούκες μπήκαν σε ένα κατάστημα με κοσμήματα και έκλεψαν 100 εκατομμύρια δολάρια. Στην ληστεία συμμετείχε και ένα πρώην υπάλληλο, που μάλλον δεν ήταν ικανοποιημένος από την διεύθυνση, ο οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες που βοήθησαν στην ληστεία.

Κατάστημα διαμαντιών Antwerp

Αυτή η ληστεία έγινε το 2009 στο Βέλγιο και έχει περάσει στην ιστορία ως «Η ληστεία του αιώνα». Το σχέδιό της ξεκίνησε 3 χρόνια πριν από την ληστεία. Οι ληστές εντοπίστηκαν εξαιτίας ενός μισοφαγωμένου σάντουιτς και με την βοήθεια βιντεοκάμερας. Το ποσό που απέσπασαν είναι πάνω 100 εκατομμύρια δολάρια και ενώ οι δράστες πιάστηκαν, τα διαμάντια δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Διάρρηξη Hatton Garden

Στην Αγγλία πρόσφατα έγινε μια ληστεία που καταγράφηκε ως η μεγαλύτερη διάρρηξη της Αγγλίας. Το Απρίλιο του 2015 όπου έγινε η ληστεία, τα κλοπιμαία υπολογίζονται περίπου 200 εκατομμύρια αγγλικές λίρες. Τέσσερις ηλικιωμένοι άνδρες έμπειροι ληστές, παραδέχθηκαν την ενοχή τους, καταδικάστηκαν και τώρα εκτίουν την ποινή τους.

aggouria.net

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ