22

ΙΑΝ
2018

Το νερό παγώνει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου σωστά

Το πιο κρύο νερό που έγινε ποτέ!

12 Ιαν 201813.05

Το νερό παγώνει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου σωστά; Ενώ αυτό είναι το σημείο πήξης του νερού, υπό ορισμένες συνθήκες το νερό μπορεί να υπερψυχθεί – και να παραμείνει ακόμα υγρό. Δύο ομάδες επιστημόνων ανακάλυψαν πρόσφατα νέες λεπτομέρειες για το υπερψυχθέν νερό, δείχνοντας ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για αυτή την αρκετά συνηθισμένη ουσία.

Γνωρίζουμε ότι οι υπερψυγμένες σταγόνες νερού μπορεί να υπάρχουν φυσικά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, σε θερμοκρασίες έως -35 βαθμούς Κελσίου. Δεν είναι εύκολο για τους επιστήμονες να μετρήσουν τη θερμοκρασία των υπερψυγμένων σταγονιδίων νερού, αλλά μια ομάδα από το Πανειστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης πρωτοστάτησε με μια νέα τεχνική, που δείχνει ότι το νερό μπορεί να υπάρχει σε υγρή μορφή στους -42,55 βαθμούς Κελσίου. Η έρευνά τους δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Review Letters στις αρχές του μήνα, με τη συμμετοχή επιστημόνων από ιδρύματα της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Perierga.gr - Νερό που δεν παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης δημοσίευσε άλλη μια πρωτοποριακή έρευνα για το υπερψυγμένο νερό τον περασμένο μήνα- και εδώ τα πράγματα γίνονται πραγματικά περίεργα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι με φυσιολογική πίεση και θερμοκρασία -44 βαθμών Κελσίου το νερό μπορεί να υπάρχει ως δύο διαφορετικά υγρά με διαφορετικούς τρόπους δέσμευσης των μορίων του νερού. Το νερό δεν μπορεί να αποφασίσει ποια μορφή θα πάρει και έτσι κυμαίνεται μεταξύ αυτών των δύο».  Οι επιστήμονες, θέλοντας να κάνουν αυτές τις διαπιστώσεις τους πιο κατανοητές στο κοινό, εξήγησαν ότι το φαινόμενο αυτό είναι παρόμοιο με το πώς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να πάρουμε μια απόφαση και να ταλαντευόμαστε σε διάφορες επιλογές.

Perierga.gr - Νερό που δεν παγώνει στους 0 βαθμούς Κελσίου ανακάλυψαν οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι το φαινόμενο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους, πέρα από την περιέργεια και το ενδιαφέρον που κινεί στο κοινό. Η γνώση της θερμοκρασίας όπου το νερό μπορεί να είναι είτε παγωμένο είτε να διατηρείται υγρό θα μπορούσε να βελτιώσει την κατανόηση του σχηματισμού του πάγου και να βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν πιο αξιόπιστα κλιματικά μοντέλα του μέλλοντος».

perierga.gr


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(2)

Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Βρήκε τον πιο απίθανο τρόπο για να μην χρεωθεί την πλαστική σακούλα! (ΦΩΤΟ)

Περίεργα21 Ιαν 201819.05

Η φωτογραφία έχει γίνει viral της τελευταίες ώρες και όχι άδικα, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας.

«Έξυπνος» δρόμος ανάβει τα φώτα μόλις περνά αυτοκίνητο

Περίεργα21 Ιαν 201817.05

Όταν το σύστημα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, ποδήλατα ή πεζοί, δίνει εντολή ώστε η ένταση στους λαμπτήρες να μειωθεί στο 20%.

Αϋπνία: Οι... λίστες κάνουν καλό

Περίεργα21 Ιαν 201811.05

Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου

Έρχονται τα κρεμμύδια που δεν προκαλούν δάκρυα!

Περίεργα21 Ιαν 201808.05

Το νέο κρεμμύδι που θα κάνει θραύση στην κουζίνα μας ονομάζεται «Sunion» και είναι αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας.

Έφτιαξαν μπαρ στα πρότυπα φυλακής (video & photos)

Περίεργα20 Ιαν 201816.05

Η σπάνια έμπνευση μερικών φίλων οδήγησε στη δημιουργία του πιο «κλειστοφοβικού» μπαρ της βρετανικής πρωτεύουσας.

Βιβλιοθήκη από βιβλία που προορίζονταν… για τα σκουπίδια

Περίεργα20 Ιαν 201811.05

Μια απίστευτη βιβλιοθήκη έχει ανοίξει στην Τουρκία που φιλοξενεί μια συλλογή από βιβλία που προορίζονταν για κάποια χωματερή ή σκουπιδότοπο.

Τα ερωτικά ρολόγια των 300.000 ευρώ (photos)

Περίεργα20 Ιαν 201808.05

Στην Έκθεση Ρολογιών της Γενεύης, το περίπτερο της εταιρείας Ulysse Nardin θυμίζει περισσότερο φετίχ κλαμπ από τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι».

Σουλτάνος δέχτηκε ως δώρο το… αμάξι των Φλίνστοουνς

Περίεργα19 Ιαν 201819.05

Εσείς θυμάστε τη Βίρνα και τον Φρέντ;

© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία