Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νέος χρόνος-ρεκόρ σημειώθηκε σε υπερατλαντικό ταξίδι

Η γρηγορότερη υπερατλαντική πτήση ολοκληρώθηκε σε νέο χρόνο-ρεκόρ.

Η γρηγορότερη υπερατλαντική πτήση ολοκληρώθηκε σε νέο χρόνο-ρεκόρ, με ένα επιβατικό αεροσκάφος που εκτέλεσε πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σχεδόν σε πέντε ώρες και κάτι.

Το νορβηγικό Boeing 787-9 Dreamliner άγγιξε την ταχύτητα των 776 μιλίων/ώρα καθώς πετούσε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το αεροσκάφος κατάφερε να φτάσει αυτή τη σχεδόν εξωπραγματική ταχύτητα, λόγω αεροχειμάρρων, δηλαδή ενός ρεύματος πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σε μεγάλα υψόμετρα, το οποίο του έδωσε ώθηση 202 μιλίων/ώρα.

Perierga.gr - Νέος χρόνος-ρεκόρ σημειώθηκε σε υπερατλαντικό ταξίδι

Η ύπαρξη αεροχειμάρρων είναι συνηθισμένη κατά τους χειμερινούς μήνες, επισημαίνουν οι ειδικοί. Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην αντίθεση θερμοκρασίας μεταξύ του ισημερινού και του βόρειου πόλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της έντασης του ανέμου που πνέει σε όλο τον Ατλαντικό.

Το αεροσκάφος χρειάστηκε συνολικά συνολικά πέντε ώρες και 13 λεπτά για να απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και να προσγειωθεί σε αυτό του Λονδίνου. Η προηγούμενη ταχύτερη υπερατλαντική πτήση που είχε καταγραφεί είχε 53 λεπτά περισσότερη διάρκεια από αυτή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Perierga.gr - Νέος χρόνος-ρεκόρ σημειώθηκε σε υπερατλαντικό ταξίδι

Το απίστευτο ταξίδι σε χρόνο ρεκόρ απόλαυσαν 284 επιβαίνοντες. Ο πιλότος του αεροσκάφους, δήλωσε υπερήφανος για το ότι κατακτήθηκε αυτό το νέο ρεκόρ σε πτήση που έκανε ο ίδιος και αποκάλυψε, πως αν δεν υπήρχαν αναταράξεις κατά το ταξίδι, ενδεχομένως οι επιβάτες να έφταναν στον προορισμό τους ακόμα πιο γρήγορα!

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ