Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Oρισμένα δέντρα είναι τόσο μεγάλα και εντυπωσιακά που δεν μπορούσαν να ξεριζωθούν ή να κοπούν από το περιβάλλον τους για να χτιστεί κάποιο άλλο κτίριο.

Συνήθως, τα δέντρα αποτελούν εμπόδιο στην κατασκευή κτισμάτων. Ωστόσο, μερικές φορές ορισμένα δέντρα είναι τόσο μεγάλα και εντυπωσιακά που δεν μπορούσαν να ξεριζωθούν ή να κοπούν από το περιβάλλον τους για να χτιστεί κάποιο άλλο κτίριο.

Απολαύστε ξεχωριστές κατασκευές γύρω από δέντρα:

#1 Σταθμός τρένου, Ιαπωνία

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Ο σταθμός Neyagawa’a Kayashima, στη βορειοανατολική Οσάκα, είναι ένας από τους πιο ασυνήθιστους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη την Ιαπωνία. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό είναι ένα γιγαντιαίο δέντρο που θυμίζει μπρόκολο και διαπερνά την οροφή του. Το δέντρο υπολογίζεται ότι είναι 700 χρονών. Το 1910, όταν άνοιξε ο σταθμός, το δέντρο προσέφερε στους ταξιδιώτες το απαραίτητο καταφύγιο στις ηλιόλουστες και βροχερές μέρες. Έμεινε εκεί για τα επόμενα 60 χρόνια, αλλά καθώς ο πληθυσμός της Ιαπωνίας αυξήθηκε, οι αρχές αποφάσισαν ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός χρειάζεται να διευρυνθεί. Ωστόσο, τα σχέδια δεν προχώρησαν, κι έτσι το δέντρο εξακολουθεί να βρίσκεται εκεί μέχρι και σήμερα.

#2 Βιβλιοθήκη, Γαλλία

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Η αιωνόβια καρυδιά αποτελεί άξονα αυτής της βιβλιοθήκης στην περιοχή Μπουρ-λα-Ρεν της Γαλλίας. Το κτίριο είναι σχεδιασμένο από έναν Γάλλο αρχιτέκτονα και περιβάλλει αρμονικά το δέντρο. Στο ισόγειο, οι εκτεταμένες τζαμαρίες επιτρέπουν στο κοινό να απολαμβάνει την εξωτερική θέα, στην οποία ξεχωρίζει η καρυδιά. Αλλά και εξωτερικά, η βιβλιοθήκη διαθέτει παγκάκια και θέσεις για να κάτσει κανείς και έτσι το σκηνικό της βιβλιοθήκης θυμίζει περισσότερο αυλή.

#3 Εστιατόριο, Βραζιλία

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Το Figueira Rubaiyat στο Σάο Πάολο είναι ένα εστιατόριο που είναι χτισμένο εξ ολοκλήρου γύρω από μια συκιά 100 χρονών με εντυπωσιακό μέγεθος. Η Βραζιλία φημίζεται για τα μεγάλα δέντρα, ωστόσο ένα τέτοιο γιγάντιο δέντρο είναι μια εικόνα που δεν αντικρίζει εύκολα κανείς στη μέση μιας πόλης. Μόλις το ένα τέταρτο του δέντρου βρίσκεται μέσα στο εστιατόριο.

#4 Σχολείο, Ιαπωνία

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Το Fuji, σχολείο στην Tachikawa της Ιαπωνίας, χτίστηκε γύρω από ένα δέντρο με ιστορική σημασία. Το δέντρο, το οποίο είναι περίπου 50 ετών, σχεδόν ξεριζώθηκε κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα, και παρά το γεγονός ότι είχε ξεραθεί σχεδόν ολόκληρο, κατάφερε να επιβιώσει. Σήμερα, τα παιδιά απολαμβάνουν το δέντρο που βρίσκεται στο σχολείο τους, καθώς κάνει πιο ενδιαφέροντα τα διαλείμματά τους.

#5 Δρόμος, Βραζιλία

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Το Araucaria είναι ένα φημισμένο δέντρο της Παράνα στη νότια Βραζιλία. Όταν χτιζόταν ο δρόμος δρόμος στην πόλη του Pato Branco, το δέντρο ήταν πιο μικρό. Χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και τραβά τα βλέμματα των οδηγών. Ευτυχώς, μέχρι τώρα κανείς δεν έχει πέσει πάνω του.

#6 Σπίτι, Βραζιλία

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Το να χτιστεί ένα σπίτι που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη φύση είναι πραγματικά κατόρθωμα. Αυτή η κατοικία στη Βραζιλία, που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Alessandro Sartore, καταφέρνει το ακατόρθωτο, επιτρέποντας στα δέντρα που ήταν φυτεμένα στην περιοχή, να συνεχίσουν να αποτελούν τμήμα του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και του σπιτιού.

#7 Μπαρ, Αμερική

Perierga.gr - Κατασκευές χτισμένες γύρω από δέντρα

Το δέντρο στην οδό Greene Street βρίσκεται εκεί από τη δεκαετία του 1930. Εκεί, λοιπόν, ένας φιλόδοξος ιδιοκτήτης αποφάσισε να χτίσει ένα μπαρ, χωρίς ασφαλώς να τον εμποδίζει το δέντρο. Οι επισκέπτες πάντα παρατηρούν με θαυμασμό το μεγάλο δέντρο αλλά και με απορία, όταν πληροφορούνται από τον ιδιοκτήτη, ότι στη δεκαετία του 1800 χρησιμοποιήθηκε για να κρεμάνε ανθρώπους που κατηγορούνταν για πειρατεία- τουλάχιστον 75 άτομα είχαν κρεμαστεί.

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι