Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ασυνήθιστη γέφυρα κατασκευασμένη για… πλημμύρες

Μια ασυνήθιστη γέφυρα της Ολλανδίας έρχεται να ανατρέψει τα αρχιτεκτονικά δεδομένα.

Οι σύγχρονες γέφυρες χτίζονται συνήθως σε μια ορισμένη απόσταση πάνω από κάποιο ποτάμι με στόχο να είναι ασφαλείς ακόμα και σε περίπτωση πλημμυρών. Ωστόσο, μια ασυνήθιστη γέφυρα της Ολλανδίας έρχεται να ανατρέψει τα αρχιτεκτονικά δεδομένα.

Perierga.gr - Ασυνήθιστη γέφυρα κατασκευασμένη για... πλημμύρεςΠρόκειται για μια γέφυρα που χτίστηκε στην ολλανδική πόλη Nijmegen, η οποία υποφέρει συχνά από πλημμύρες. Οι επιβλέποντες αρχιτέκτονες σχεδίασαν τη γέφυρα Zalige, μια γέφυρα η οποία εν μέρει βυθίζεται όταν η στάθμη του νερού ανεβαίνει, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πατήσουν πάνω στα τσιμεντένια σκαλιά που εξέχουν από το νερό, θυμίζοντας τις φυσικές πέτρες που συναντά κανείς σε ποταμούς.

Perierga.gr - Ασυνήθιστη γέφυρα κατασκευασμένη για... πλημμύρες

Η γέφυρα ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2016 και προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον νωρίτερα μέσα στο χρόνο, όταν η στάθμη του νερού στον ποταμό Waal αυξήθηκε περισσότερα από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 15 χρόνια. Οι ντόπιοι με ανυπομονησία πλησίασαν τη γέφυρα με στόχο να διασχίσουν τον ποταμό πατώντας στις τσιμεντένιες εξοχές της αν και απογοητεύτηκαν. Η απρόσμενη αύξηση της στάθμης του ποταμού «κάλυψε» εξ ολοκλήρου τα τσιμεντένια σημεία της γέφυρας που θα μπορούσαν να διασχίσουν οι πεζοί. Η πλημμύρα κατέστησε τη γέφυρα προσωρινά απρόσιτη, αν και τέτοιου μεγέθους πλημμύρες συνήθως συμβαίνουν μερικές μόνο ημέρες το χρόνο.

Perierga.gr - Ασυνήθιστη γέφυρα κατασκευασμένη για... πλημμύρες

perierga.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ