Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μέχρι το 2030 η κάνναβη θα έχει ξεπεράσει τα αναψυκτικά!

Η αγορά της κάνναβης έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει τα αναψυκτικά καθώς αναπτύσσεται ραγδαία

Η βιομηχανία της νόμιμης κάνναβης στις ΗΠΑ αναμένεται να φτάσει σε πωλήσεις τα 75 δισ. δολάρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Cowen & Co. Μέγεθος παρόμοιο με εκείνο της αγοράς ανθρακούχων αναψυκτικών της Βορείου Αμερικής το 2017.

Η αγορά της κάνναβης έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει τα αναψυκτικά καθώς αναπτύσσεται ραγδαία με κάθε νέα πολιτεία που νομιμοποιεί το φυτό. Εννέα πολιτείες και η Ουάσινγκτον πλέον επιτρέπουν την ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης, που σημαίνει ότι πάνω από ένας στους πέντε Αμερικανούς μπορεί να την καπνίσει, να τη φάει ή να την πιει όπως επιθυμεί.

Η Cowen είχε προβλέψει παλαιότερα ότι, με την προϋπόθεση της νομιμοποίησης, η αγορά θα έφτανε τα 50 δισ. μέχρι το 2026. Αλλά σύμφωνα με την αναλύτρια Βίβιεν Αζερ ο συγκεκριμένος αριθμός είναι μικρός. «Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις η αγορά έχει ήδη φτάσει αυτό το μέγεθος», σημειώνει.

Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις ανθρακούχων αναψυκτικών έχουν καθοδική πορεία, καθώς πολλοί καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την υγεία τους και γυρίζουν την πλάτη στα ζαχαρώδη ποτά. Η κατακεφαλή κατανάλωση το 2016 στις ΗΠΑ έπεσε στα χαμηλά 31 ετώνσύμφωνα με την επιθεώρηση Beverage-Digest. Η αγορά στη Βόρεια Αμερική έπεσε στα 76,4 δισ. δολάρια πέρυσι από τα 78,3 δισ. το 2016, σύμφωνα με στοιχεία του Euromonitor International.

Κι ενώ τα αναψυκτικά υποχωρούν, η επόμενη βιομηχανία που μπαίνει σε κατάσταση συναγερμού είναι εκείνη του αλκοόλ. Σύμφωνα με την Cowen η κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται σε πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα, σε σχέση με εκείνες που την απαγορεύουν ή επιτρέπουν μόνο τη φαρμακευτική της χρήση.

Δείτε το βίντεο του Bloomberg:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Οι Angelus Novus ανεβάζουν το «Προς Μενοικέα μια παυσίλυπος κωμωδία»
Μετά το πολυσυζητημένο "Luna", ετοιμάζουν μια παράσταση που διαδραματίζεται σε ένα θεραπευτήριο για ψυχικά νοσούντες, και έχει θέμα την ψυχική υγεία...
Θεσσαλονίκη: Οι Angelus Novus ανεβάζουν το «Προς Μενοικέα μια παυσίλυπος κωμωδία»