Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εθν. Ενότητα: «Έξοδος της Ελλάδας από Ευρωζώνη»

Το κόμμα που ίδρυσαν οι Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος, θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Σπόρους και στην ελληνική πολιτική σκηνή ρίχνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία ή, για την ακρίβεια, ενθαρρύνει φωνές που τάσσονται υπέρ μίας διαφορετικής σχέσης της χώρας μας με την ένωση.

Υπό τον τίτλο «Οι Άγγλοι δείχνουν τον δρόμο», η Εθνική Ενότητα, το κόμμα που ίδρυσαν οι Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος, θέτει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι λόγοι γεωπολιτικοί και οικονομικοί επιβάλλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ευρ. Ένωση, έστω και ως αναγκαίο κακό.

«Ένας λαός με ιστορία και αυτόνομη πορεία αιώνων, που δεν ήταν στην Ευρωζώνη, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σεβόμαστε την απόφαση αυτή. Για την Ελλάδα τα μέτρα και τα σταθμά είναι διαφορετικά. Λόγοι γεωπολιτικοί και οικονομικοί επιβάλλουν την παραμονή μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση» σημειώνεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται: «Η Ευρωζώνη όμως σε τι μας χρειάζεται, τι μας προσφέρει και τι θα μας προσφέρει; Με την Ευρωζώνη και το ευρώ πτωχεύσαμε. Αναγκαίο κακό είναι να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όμως να χάσουμε την ψυχή μας, χωρίς να χάσουμε την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητά ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης
Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»
Μπίλλιας: Εντός του έτους το Διάταγμα για ανάπλαση παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης