Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ερώτηση του Γ. Μαυρωτά για τους συμβούλους του Μαξίμου

Kατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού

Ερώτηση για τον αριθμό των συμβούλων του Μαξίμου κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς τονίζοντας ότι «μπορεί στις επίσημες απαντήσεις του Μαξίμου να είναι μόλις 65 (τέλη Ιουνίου 2016), αλλά οι απευθείας αναθέσεις και οι συμβάσεις, που υπογράφονται κατά καιρούς, άλλα δείχνουν».

«Μετά την αδυναμία των «επίσημων» συνεργατών του Πρωθυπουργού σε θέματα επικοινωνίας και τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και την εκχώρηση αυτής της αρμοδιότητας σε εξωτερικό συνεργάτη, εδώ και πολλούς μήνες φαίνεται ότι υπάρχει η διαρκής ανάγκη για παροχή ειδικών συμβουλών σε θέματα πληροφορικής» σημειώνει ο κ. Μαυρωτάς.

Σχολιάζει ότι κανένα από τα 65 στελέχη του Μαξίμου δεν διαθέτει εμπειρία και εξειδίκευση για ζητήματα εφαρμογής τεχνολογιών πληροφορικής. «Επίσης, η Κυβέρνηση σεβόμενη την οικονομική κατάσταση της χώρας αντί να προσλάβει και άλλους μόνιμους συνεργάτες, σκέφτηκε ότι η λύση του outsourcing είναι πιο συμφέρουσα, πραγματικά μια «φιλελεύθερη» τακτική για μια αριστερή κυβέρνηση» τονίζει.

Ερωτηματικά, σύμφωνα με τον κ. Μαυρωτά, «προκαλεί το γεγονός γιατί για ένα διάστημα περίπου 20 μηνών που επιλέγεται ο ίδιος ανάδοχος, έχει γίνει τμηματοποίηση σε 4 συμβάσεις, της ανάθεσης των συμβουλευτικών υπηρεσιών εφαρμογής τεχνολογιών πληροφορικής; Επίσης, είναι λογικό το κόστος των 19.400 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά έτος για τις εν λόγω υπηρεσίες;».

Με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Μαυρωτάς ζητεί επίσης να ενημερωθεί και για το πόσοι άλλοι ειδικοί της πληροφορικής απασχολούνται στο Μαξίμου ως σύμβουλοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ