20

SEP
2018

Για πρώτη φορά υποχρεωτική ηλεκτρονική εγγραφή

Ηλεκτρονική εγγραφή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Πότε και πώς θα γίνει

02 Sep 201621.57

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης για τη διευκόλυνσή τους.

Μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή οι επιτυχόντες, στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι και θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Η αίτηση εγγραφής των επιτυχόντων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες μετά την είσοδο στην εφαρμογή θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ. Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση και ενημέρωση των λανθασμένων στοιχείων τους στα συστήματα του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ, μέσω σχετικής αίτησής σε οποιοδήποτε ΚΕΠ. Ο επιτυχών, αφού ελέγξει την ορθότητα των προβαλλόμενων τροποποιημένων στοιχείων, θα πρέπει να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική εγγραφή του εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους. Σε κάθε περίπτωση, η Γραμματεία δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά δικαιολογητικά από τους εγγραφέντες.

Για τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων θα καθοριστεί και θα πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία.

Επισημαίνεται ότι όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


«Ναι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού λέει η ΝΔ

Πολιτική20 Sep 201815.50

Θα υπερψηφίσει την τροπολογία της κυβέρνησης, προανήγγειλε από τη Βουλή ο Γ. Βρούτσης

Τροπολογία για τον κατώτατο μισθό και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πολιτική20 Sep 201815.40

Με πρώτη υπογραφή της επικεφαλής του κόμματος, Φ. Γεννηματά - Τι προβλέπεται

Ε. Αχτσιόγλου: Τον Ιανουάριο ο ενιαίος αυξημένος κατώτατος μισθός

Πολιτική20 Sep 201815.20

Τι είπε η υπουργός Εργασίας μιλώντας στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που κατατέθηκε

Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Πολιτική20 Sep 201815.00

Τι είπε ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στην Αυστρία

«Παρών» ψηφίζει το Ποτάμι για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Πολιτική20 Sep 201814.30

Τι είπε μιλώντας στη Βουλή ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Γρ. Ψαριανός

Γ. Γιακουμάτος: «Φούμαρα» η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Πολιτική20 Sep 201814.00

Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου 

«SOS» Τσίπρα για την αύξηση των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα

Πολιτική20 Sep 201811.10

Τι είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Αυστρία

Την τροπολογία για αύξηση του κατώτατου μισθού εισηγείται η Ε. Αχτσιόγλου

Πολιτική20 Sep 201811.00

Τι καθορίζεται με την τροπολογία του υπ. Εργασίας, που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή

Ποτάμι: «Η Ελλάδα εκτός αγορών λόγω των επιλογών Τσίπρα»

Πολιτική19 Sep 201822.15

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης

«Ψίχουλα Τσίπρα και Μητσοτάκη για να εξαπατήσουν τον λαό»

Πολιτική19 Sep 201822.05

Δηλώνει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης στο ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής
ΜασούτηςMediterranean CosmosHuawei Y series


Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία