Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υποψήφιοι στόχοι της Ρούπα οι Τσίπρας, Μητσοτάκης και Σαμαράς

Στοιχεία-“φωτιά” βρήκε η Αντιτρομοκρατική

Σημειώσεις-«φωτιά» που αποδεικνύουν ότι υποψήφιοι στόχοι της Ρούπα ήταν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και άλλα τουλάχιστον τέσσερα πολιτικά πρόσωπα βρήκαν στο κρησφύγετο της οι αστυνομικοί.

Όπως προκύπτει από όσα διαρρέουν από αστυνομικές και πολιτικές πηγές, εκτός από τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η Πόλα Ρούπα ερευνούσε τις συνήθειες και τα δρομολόγια ακόμη πέντε κορυφαίων πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για δεδομένα που έχει καταγράψει η Πόλα Ρούπα και οι συνεργοί της απο την παρακολούθηση των πρώην Πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, του πρώην Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην Εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ και νυν Προέδρου της Attica Bank, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Συνολικά, στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη, υπάρχουν εγγραφές και «καταχωρίσεις στοιχείων» για συνολικά 78 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη εταιρειών και τραπεζών, κυρίως σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εμπλεκόμενους με την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, προφανώς με αφορμή την οποία σχεδίαζαν επίθεση, την οποία θα ακολουθούσε προκήρυξη, όπου θα περιλαμβάνονταν τα ονόματα τους.

Στην ίδια κατοικία τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν παρακολούθηση για ενδεχόμενη απαγωγή ενός γνωστού επιχειρηματία με πολυσχιδή δραστηριότητα, ενός εφοπλιστή και άλλων προσώπων.

Η Ρούπα «συγκέντρωνε» διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν και πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις «συνήθειες» τους κατά τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο «βρέθηκαν στο σπίτι της Ρούπα σημειώματα με τα ονόματα του Πρωθυπουργού, πρώην Πρωθυπουργών, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων πολιτικών προσώπων. Η ΕΛΑΣ δεν τα αξιολογεί ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ενδείξεις στοχοποίησης».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει επικοινωνήσει προσωπικώς με τους επτά πολιτικούς και τους έχει ενημερώσει για τα ευρήματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ενδελεχέστερη ενημέρωση τους από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Ιδίως σε ότι αφορά τους κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά, υπενθυμίζεται ότι το 2013 τα γραφεία της ΝΔ, στην Συγγρού, είχαν αποτελέσει στόχο επίθεσης από ενόπλους, που πυροβόλησαν από μεγάλη απόσταση προς το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ