Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

"Επιβεβλημένη η μείωση των φόρων", λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε τη μείωση των φόρων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αυτός είναι «ο μόνος τρόπος να στείλουμε μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα ότι αξίζει να επενδύσει κανείς σε αυτή τη χώρα», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν γίνεται 80% του εισοδήματος ενός ελεύθερου επαγγελματία να καταλήγει στο κράτος, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι έχουμε συνολικό σχέδιο για την χώρα».

Όπως είπε, εφόσον μια ελληνική κυβέρνηση προτάξει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα το έχει «αγκαλιάσει» η ίδια, πιστεύει ότι η Ευρώπη θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο ζήτημα των πλεονασμάτων.

Συμπλήρωσε επίσης ότι με λίγο μικρότερα πλεονάσματα, θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων, προκειμένου να ανασάνει η αγορά, ενώ επανέλαβε ότι η Ν.Δ. δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν μπορεί να κάνει πράξη.

Ένας χρόνος από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ

Με αφορμή τη συμπλήρωση, ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ν.Δ. ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το "παλιό"».

«Η Ν.Δ.», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη Ν.Δ.». Προανήγγειλε επίσης τη συμμετοχή πολλών εξωκοιβουλευτικών στο κυβερνητικό σχήμα εφόσον η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στις επόμενες εκλογές, καταλογίζοντας στον κ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της πολιτικής ανανέωσης».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ν.Δ. δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει και πρόσθεσε ότι έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, μειώσεις φόρων και δαπανών, αλλά και εξορθολογισμό του κράτους.

«Εμείς δεν θα κάνουμε απολύσεις, αλλά δεν θα δεχθούμε παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», είπε επιπλέον ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Το επετειακό βίντεο της Ν.Δ. για τον ένα χρόνο του Κυρ. Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι πριν ακριβώς ένα χρόνο ο Κυρ. Μητσοτάκης έπειτα από μία μακρά και περιπετειώδη διαδιακασία κατάφερε να επικρατήσει στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ του ανθυποψηφίου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και να γίνει ο ένατος κατά σειρά πρόεδρος της φιλελεύθερης παράταξης.

Ένα χρόνο μετά η Νέα Δημοκρατία «θυμάται» τα όσα ακολούθησαν, δίνοντας στην δημοσιότητα ένα βίντεο με ένα σύντομο χρονικό από την μέρα της εκλογής του μέχρι και σήμερα.

Το βίντεο περιέχει και ένα σύντομο μήνυμα του επικεφαλής της ΝΔ που αναφέρει: «Ένα χρόνο πριν μου δώσατε καθαρή εντολή για άνοιγμα στην κοινωνία. Μαζί καταφέραμε πολλά. Σας ευχαριστώ. Συνεχίζουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ