Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ για το Κυπριακό

Σε επίπεδο ΥΠΕΞ στη Γενεύη

Ενώ στη Γενεύη ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε χάρτη με τον οποίο προτείνει το υπό τουρκοκυρπιακή διοίκηση τμήμα να καταλαμβάνει το 28,2% των εδαφών του νησιού, στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το Κυπριακό.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση λίγες ώρες πριν από την πολυμερή, η διάσκεψη της Γενεύης πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών (Κοτζιάς - Τσαβούσογλου), καθώς ούτε ο έλληνας πρωθυπουργός ούτε ο τούρκος πρόεδρος μεταβαίνουν στην ελβετική πόλη.

Η ΕΕ θα εκπροσωπηθεί ουσιαστικά στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, από τον Ζαν Κλοντ Γιούνερ, αν και όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο εκπρόσωπός του, Μαργαρίτης Σχοινάς θα έχει ρόλο παρατηρητή.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εξευρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση, που να συνάδει και με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίστηκε παράλληλα ο κρίσιμος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις και η σημασία που θα έχει η επίλυση του ζητήματος για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Οι δύο μαθήτριες εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο ενώ καταθέσεις έδωσαν και οι γονείς τους
Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών