Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αύριο εκδικάζεται η αγωγή Καμμένου κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη

Ζητά 2 εκατ. ευρώ

Αύριο Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου, εκδικάζεται η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εναντίον του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και της ενημερωτικής ιστοσελίδας Protagon, για άρθρο του που είχε δημοσιευτεί προ διετίας, με τίτλο «Πάνος Καμμένος.

Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν». Το άρθρο ασκούσε κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος επέλεξε να αμυνθεί, όχι στον χώρο του δημοσίου διαλόγου, αλλά στα δικαστήρια.

Έτσι, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν θα δεχθεί ή όχι το αίτημα του υπουργού για εξοντωτική αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ. Η στάση του κ. Καμμένου προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό διότι θεωρήθηκε προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, εκφοβιστική ενέργεια εναντίον της ελευθερίας της έκφρασης και χτύπημα κατά της ελευθεροτυπίας.

Δημιουργήθηκε διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στον Ανδρέα Πετρουλάκη, που συγκέντρωσε άνω των 4.000 υπογραφών, ενώ το θέμα κατήγγειλε το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου ως ευθεία επίθεση στην ελευθερία του Τύπου (https://www.ifex.org/greece/2016/11/24/libel_suit/).

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών κατά της δίωξης του Ανδρέα Πετρουλάκη από τον Πάνο Καμμένο: https://www.ipetitions.com/petition/andreaspetroulakis

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ