21

ΙΑΝ
2017

«Κινδυνεύουν στην Τουρκία»

Εισαγγελέας ΑΠ: Νέο «όχι» στην έκδοση άλλων δύο τούρκων στρατιωτικών

11 Ιαν 201722.25
Να μην εκδοθούν στην γείτονα χώρα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δύο ακόμη τούρκοι στρατιωτικοί.
Ο κ. Βουρλιώτης επισήμανε ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί δεν μπορούν να εκδοθούν, καθώς κινδυνεύουν στην Τουρκία. «Θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αν πούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία και θα μείνουμε στα έγγραφα της δικογραφίας. Και μόνο η πιθανότητα ότι θα έχουμε περιστολή των δικαιωμάτων και μόνο η πιθανότητα μικρή ή μεγάλη, που εμένα πάει στη βεβαιότητα, νομίζω ότι είναι λόγος απαγορευτικός για έκδοσή τους.
Οι πράξεις μπορεί να έχουν τελεστεί. Μπορεί να είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδας. Μπορεί να έχουν κάνει παραβιάσεις εναέριου χώρου. Μπορεί να είναι εχθροί, αλλά ήρθαν εδώ ως ικέτες.
Η Ελλάδα έχει νομικό πολιτισμό. Οι Έλληνες δικαστές πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκονται στο ύψος αυτού του πολιτισμού. Δεν μπορώ να γίνω μέρος του προβλήματος που θα υπάρξει εφόσον εκδοθούν. Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν ακόμα και αν είναι εχθροί της Ελλάδος» είπε κατά την αγόρευσή του.
Παράλληλα, οι δυο στρατιωτικοί είχαν επισημάνει πως είναι αξιωματικοί με βαθμό λοχαγού και ο ένας μάλιστα ήταν ο πιλότος του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
«Δεν φύγαμε από τη χώρα μας. Φύγαμε για να αποφύγουμε το θάνατο και το λιντσάρισμα. Αν δεν ερχόμασταν στην Ελλάδα θα ήμασταν νεκροί ή σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ζητούσαμε έναν τόπο για να βρούμε άσυλο όχι για να φύγουμε» ανέφεραν.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν, ο ναύαρχος εα, Στέλιος Φενέκος, ο καθηγητής πανεπιστημίου στο Λονδίνο και στην Οξφόρδη, Παύλος Ελευθεριάδης και ο πρόεδρος της Ένωσης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE), Παναγιώτης Περάκης.
Ο πρόεδρος του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, αντιπρόεδρος Γεώργιος Σακκάς, ανέφερε ότι η δημοσίευση της απόφασης θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Π. Ρήγας: «Δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να παίζει τον Ρομπέν των Δασών»

Πολιτική20 Ιαν 201723.55

Βολές κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Αποσυμφόρηση των νησιών ζήτησαν δήμαρχοι από τον Δημ. Αβραμόπουλο

Πολιτική20 Ιαν 201723.35

Συναντήθηκαν στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα


Κυρ. Μητσοτάκης: «Με την Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση, θα επιστρέψουν ο νόμος και η τάξη»

Πολιτική20 Ιαν 201723.25

Αιφνίδια επίσκεψη Μητσοτάκη στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων


Π. Καμμένος: «Η Ελλάδα περιμένει στενή συνεργασία με τον Τραμπ»

Πολιτική20 Ιαν 201723.05

Mε στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ συναντήθηκε ο υπουργός Άμυνας


Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά μαχητικά

Πολιτική20 Ιαν 201722.55

Σε 24 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν έξι τουρκικά αεροσκάφη

Κ. Γαβρόγλου: Όποιοι θέλουν να «δηλητηριάσουν» τα παιδιά θα βρουν μπροστά τους την Πολιτεία

Πολιτική20 Ιαν 201722.45

Μετά τη συνάντηση με εκπαιδευτικούς του 1ου δημοτικού σχολείου Περάματος


Κυβερνητικά πυρά στον Κυρ. Μητσοτάκη για τα ΜΜΕ

Πολιτική20 Ιαν 201722.35

Για τη στάση του απέναντι στην εξαγγελία του πρωθυπουργού από τη Βουλή περί νομοθετικής ρύθμισης που θα αφορά στη διάσωση ΜΜΕtrivizastrivizasTyposthes.gr - Twitter

Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία