27

ΜΑΡ
2017

«Η ελληνική αστική τάξη και η ΕΕ είναι νύχι-κρέας», ανέφερε χαρακτηριστικά

Δημ. Κουτσούμπας: "Δυσμενείς για το λαό οι εξελίξεις"

11 Ιαν 201723.15

Παρά το γεγονός ότι ως κόμμα είμαστε γενικά αισιόδοξοι και θέλουμε να δίνουμε στον λαό ελπίδα για να έχει κουράγιο και στήριγμα να αγωνιστεί, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εξέλιξη σειράς ζητημάτων προδιαγράφεται δυσμενής για τον λαό, ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πει τελικά «ναι» στις μέχρι τώρα απαιτήσεις των δανειστών για μείωση του αφορολόγητου ορίου και μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας ότι «μένει να δούμε αν θα τα ψηφίσει η κυβέρνηση», καθώς, όπως είπε, από την κυβέρνηση έχουν ακουστεί και ακούγονται πολλά, αλλά «σε τελευταία ανάλυση βάζει την υπογραφή της στα αντιλαϊκά μέτρα».

Αναφορικά με το αν η κυβέρνηση δέχεται έξωθεν πιέσεις για την λήψη τέτοιων μέτρων, είπε ότι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τα συμφέροντα τμημάτων της άρχουσας τάξης της χώρας, ενίοτε και ολόκληρης της άρχουσας τάξης, προσθέτοντας ότι, για παράδειγμα μπορεί να ζητηθεί κάτι από κάποιο μονοπωλιακό όμιλο της χώρας και στη συνέχεια αυτό να εμφανισθεί ως αίτημα των δανειστών.

«Η ελληνική αστική τάξη και η ΕΕ είναι νύχι-κρέας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το επίδομα που δόθηκε στους συνταξιούχους, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν συνιστά αριστερή πολιτική, (ένα επίδομα) μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε», σημείωσε ότι το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της καταβολής του, καθώς αντιμετωπίζει θετικά οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει και την παραμικρή ανακούφιση στον λαό, και πρόσθεσε ότι το ζήτημα με αυτό το επίδομα, είναι ότι «την άλλη ώρα αυτό εξανεμίζεται».

Ανέφερε ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν, λόγω φορολογίας, τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις και τάχθηκε υπέρ της φορολόγησης με συντελεστή 45% των μονοπωλιακών ομίλων και της μείωσης του συντελεστή για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ εναντιώνεται στις μεταρρυθμίσεις, είπε ότι «βεβαίως εναντιωνόμαστε σε μεταρρυθμίσεις που μετατρέπουν τον λαό σε μόνιμο υποζύγιο επ’ ωφελεία του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα ζητάμε να παρθούν πίσω και όλες οι μέχρι τώρα αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις».

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας, επισήμανε ότι οι απαραίτητοι πόροι μπορούν να εξασφαλιστούν από λαϊκή εξουσία, που θα έχει προχωρήσει σε κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, ώστε να έχει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας, γεγονός που θα επιτρέψει τον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό.

Διαφορετικά, επισήμανε, «θα είσαι έρμαιο της αναρχίας της αγοράς».

Ο κ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «δεν είναι απαραίτητο να παρακολουθούμε κάποιο μοντέλο». Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει προχωρήσει σε ανάλυση και εκτίμηση λαθών και αδυναμιών των σοσιαλιστικών χωρών, τονίζοντας όμως, ότι και τότε ήταν απολύτως εξασφαλισμένα λαϊκά κοινωνικά δικαιώματα σε σειρά ζωτικών τομέων, ενώ και τώρα είναι απολύτως εφικτή -με νέα οργάνωση της κοινωνίας- η εξασφάλιση δωρεάν Υγείας, Παιδείας, και η ικανοποίηση σειράς ζωτικών λαϊκών αναγκών.

AdTech Ad

Ερωτηθείς αν «συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Βενεζουέλα», απάντησε ότι αυτό που γίνεται εκεί, περισσότερο προσομοιάζει στις αντιλήψεις του κ. Τσίπρα και πάντως δεν σχετίζεται με τις αντιλήψεις του ΚΚΕ, το οποίο έχει τονίσει στις επαφές του εκεί, πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια και να προχωρήσουν σε νέα οργάνωση της κοινωνίας.

Αναφερόμενος σε απόψεις που διατυπώνονται εδώ, είπε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν λύνεται με μια αλλαγή νομίσματος και επανέλαβε την θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση συνολικά από την ΕΕ, σε συνδυασμό με λαϊκή εξουσία και άλλη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Είπε ότι σε μια τέτοια λαϊκή εξουσία, το ΚΚΕ θα δώσει το «παρών» σε κυβέρνηση, ενώ απέκλεισε οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε αστική κυβέρνηση «εντός των τειχών του συστήματος, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Ο κ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε την προσφυγή στις κάλπες εντός του 2017, «αν και», όπως είπε, «η κυβέρνηση θέλει να το τραβήξει».

Είπε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια, οργή και πολιτική διαφοροποίηση στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιήθηκε για να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις».

Πρόσθεσε ότι η απογοήτευση που προκάλεσε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε σε υποχώρηση του κινήματος, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε σε συσπείρωση με το ΚΚΕ, όσους ένιωσαν αυτήν την απογοήτευση, αναφέροντας: «Αυτοί οι τυχοδιώκτες -οπορτουνιστές είναι η επιστημονική ονομασία- είναι στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους, ενώ ο λαός δεν πρέπει να “μοιράσει το 1,5%” στους πρώην του ΣΥΡΙΖΑ -ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας- ή το “1%” στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ».

«Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα παρά τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος με αυτό, ο λαός πρέπει να έχει ως κριτήριο την επαλήθευση των προβλέψεων μας και την σταθερή και συνεπή πορεία του κόμματος» είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθώς «υπέγραψε συμφωνίες που οδηγούν σε εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών», ενώ ως προς τις συνθήκες διαμονής τους, σημείωσε ότι δεν αξιοποιήθηκαν ούτε οι έστω μικρές δυνατότητες που υπήρχαν. Αντίθετα «τα κοινοτικά και άλλα κονδύλια τα λυμαίνονται διάφοροι αετονύχηδες».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με την παραίτηση του Γ. Μουζάλα, καθώς «δεν το διαχειρίστηκε μόνος του», καταλήγοντας: «Οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο ως σύνολο».

 

 


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Εκπαιδευτικοί ΠΑΜΕ – Ψέμα πως ο Π.Π. Γερμανός ύψωσε τη σημαία της επανάστασης του 1821

Πολιτική25 Μαρ 201722.23

Επιστολή εκπαιδευτικών προς μαθητές για την 25η Μαρτίου 

ΠΑΣΟΚ: Όσο γρηγορότερα φύγει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο

Πολιτική25 Μαρ 201711.35

«Τα καμπανάκια για την οικονομία, έγιναν καμπάνες και ηχούν κάθε μέρα»

«Ο Ερντογάν δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την Αγιά Σοφιά για να δυναμιτίζει σχέσεις»

Πολιτική25 Μαρ 201711.05

Τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας

Υπάλληλοι της Βουλής από μετακλητοί έγιναν αορίστου χρόνου

Πολιτική25 Μαρ 201710.35

Για «ανακρίβειες» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου της Βουλής

Δημ. Αβραμόπουλος: Η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας «λειτουργεί καλά» παρά την διπλωματική ένταση

Πολιτική25 Μαρ 201710.05

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Soir

Ν. Κοτζιάς: «Η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματα από την Κύπρο»

Πολιτική25 Μαρ 201709.35

«Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερη υποστήριξη από τις χώρες της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», τόνισε στην εφημερίδα Die Welt


Αινιγματική δήλωση Γεροβασίλη για εκλογές: «Θα γίνουν όποτε είναι αναγκαίο»

Πολιτική25 Μαρ 201709.05

"Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο"

«Αληθινός σύμμαχος οι ΗΠΑ, μας βοήθησαν το καλοκαίρι του 2015»

Πολιτική25 Μαρ 201708.35

Ευχαριστίες Καμμένου σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου


Πρ. Παυλόπουλος: «Χρειάζεται αρραγές μέτωπο συνευθύνης»

Πολιτική25 Μαρ 201708.05

Το μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου προς τους απόδημους Έλληνες για την 25η Μαρτίου


Στ. Θεοδωράκης: «Η δέσμευση της χώρας άτυπο 4ο μνημόνιο»

Πολιτική23 Μαρ 201723.55

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με κακό τρόπο»

SportexpoJobfestival
Typosthes.gr - Twitter

mollers gellyfishes


Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία