Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Στέλλα από τη Θεσσαλονίκη στις γερμανικές εκλογές!

Στο ψηφοδέλτιο των Σοσιαλδημοκρατών του Σουλτς

Η Στέλλα από τη Θεσσαλονίκη θα είναι στις γερμανικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr από δημοσίευμα της Real News, «Μεγάλωσε σε μία άθλια παράγκα, όπου οι μετανάστες γονείς της είχαν βρει καταφύγιο μαζί με τρεις άλλες οικογένειες, δουλεύοντας στις γερμανικές φάμπρικες τη δεκαετία του ’60. Την ξεχώρισε για το θάρρος της ο Βίλι Μπραντ, τη λάτρεψε ο Χέλμουτ Σμιτ και σήμερα την εμπιστεύεται ο Μάρτιν Σουλτς στην κούρσα των Σοσιαλδημοκρατών προς την καγκελαρία. Είναι η Στέλλα Κυργιανέ-Εφραιμίδου από τη Θεσσαλονίκη, που περπατούσε 3,5 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάει σχολείο, γιατί ο Γερμανός οδηγός του λεωφορείου δεν σταματούσε να πάρει τα «ξένα παιδιά», εκείνη και τον αδελφό της Άγγελο.

Σήμερα αποτελεί την ελπίδα των Σοσιαλδημοκρατών. «Ηταν πολύ δύσκολα χρόνια τότε. Για πρώτη φορά, νιώσαμε σαν παιδιά τι σημαίνει να μη σε θέλει κάποιος. Είχαμε δασκάλους που δεν μας ήθελαν και βαδίζαμε μέσα στο χιόνι γιατί ο οδηγός του λεωφορείου αδιαφορούσε μόλις μας έβλεπε. Αλλά είχα και Γερμανούς δασκάλους που με βοήθησαν πολύ και Γερμανούς γείτονες που με λάτρεψαν. Είναι σκληρή η ζωή του μετανάστη», λέει στη Realnews η Στ. Κυργιανέ-Εφραιμίδου.

Η ίδια δεν θα ξεχάσει ποτέ τον καθηγητή της Νεκαμάν στο Γυμνάσιο, ούτε τους ηλικιωμένους Γερμανούς που νοίκιασαν στους γονείς της το διαμέρισμα, για να μετακομίσουν από την παράγκα, και πρόσεχαν την ίδια και τον αδελφό της επειδή οι γονείς τους δούλευαν στο εργοστάσιο».

Δείτε το δημοσίευμα της Real News ΕΔΩ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη