Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Κικίλιας: «Να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή Τσακαλώτος-Χουλιαράκης»

«Τα πυροτεχνήματα της Δευτέρας έσβησαν», δήλωσε ο εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν οι κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και να ενημερώσουν για το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup της Δευτέρας ζήτησε η Ν.Δ. διά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Β. Κικίλια. «Τα πυροτεχνήματα της Δευτέρας έσβησαν και η αλήθεια αποκαλύπτεται» ανέφερε ο κ. Κικίλιας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί ανεπιτυχώς με ψέματα και προπαγάνδα να κρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό».

«Συντονισμός της κομματικής προπαγάνδας» από Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας πήγε στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για να συντονίσει την κομματική του προπαγάνδα. Αλλά ούτε αυτός ούτε ο υπουργός του έχουν ακόμα δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και διερωτήθηκε αν στη Βουλή «θα επαναλάβει τα ίδια χοντροκομμένα ψέματα».

«Μας έλεγαν ότι θα πάρουμε συμφωνία για το χρέος, ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση, ότι θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Και από την άλλη ότι δεν θα νομοθετήσουν πρόσθετα μέτρα με ισχύ μετά το 2018, ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, ότι δεν θα πειράξουν τις συντάξεις», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η πολιτική συμφωνία για την οποία μιλούσε η κυβέρνηση «αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά απάτη».

«Οι μεγαλύτεροι ψεύτες που γνώρισε η Μεταπολίτευση»

Όπως υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες που γνώρισε η Μεταπολίτευση». Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «η αβεβαιότητα συνεχίζεται, κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και η πραγματική οικονομία βουλιάζει». «Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έκανε αναλογικά μέσα σε δύο χρόνια, τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης», συμπλήρωσε, τονίζοντας παράλληλα πως «εδώ που φτάσαμε, η συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεωκοπία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «την αποκλειστική όμως ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης, το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειές τους, φέρει ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και οι βουλευτές του» και πρόσθεσε πως αν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό «η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα».

Ν.Δ.: Χαμένος στη μετάφραση ο ΕΦΚΑ

Εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αλλά και από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ «για τους λόγους που προκάλεσαν τα λάθη και τα προβλήματα στο νέο ενιαίο μητρώο» του φορέα, ζητεί ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης. «Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται.

Οι πολίτες καθημερινά ανακαλύπτουν λάθη στα προσωπικά και ασφαλιστικά τους στοιχεία. Λάθη μπορεί να είναι από “απλό” λάθος στο ονοματεπώνυμο ή τη διεύθυνση μέχρι … απώλεια ενσήμων» δήλωσε ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας πως «ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει να είναι “χαμένος στη μετάφραση”».

Όπως σημειώνει ο κ. Μηταράκης, «κατά τη διαδικασία ενοποίησης των μητρώων σε ένα ενιαίο υπήρξε απώλεια στοιχείων», ενώ το υπουργείο και η διοίκηση του ΕΦΚΑ «μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να συγκινούνται καθώς δεν έχουν δώσει καμία οδηγία σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους για την αντιμετώπιση αυτών των λαθών».

«Για άλλη μια φορά, οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρηθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία. Για άλλη μια φορά, οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν οργισμένους πολίτες, χωρίς να μπορούν να τους εξυπηρετήσουν», συμπληρώνει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος
Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»