Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διθύραμβοι Τρ. Μηταφίδη στη Βουλή για τη Βενεζουέλα

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης

Στην υπεράσπιση της πολιτικής των Μαδούρο και Τσάβες προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης απαντώντας σε σχολιαγράφο που είχε συγκρίνει την πολιτική τους με αυτή της κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης οι οποίο εκτόξευσαν βολές σε βάρος «όποιου επιθυμεί να μετατρέψει τη χώρα σε Βενεζουέλα».

Ο σχολιαγράφος είχε συγκρίνει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτή Μαδούρο και Τσάβες αναφέροντας ότι: «Οι κομμουνιστές που κυβερνούν την Ελλάδα σήμερα, γιατί κομμουνιστές είναι, έχουν πρότυπό τους τον Τσάβες και τον Μαδούρο, ο οποίος εφαρμόζει την δίαιτα Μαδούρο και έχουν χάσει από έξι κιλά τουλάχιστον οι Βενεζουελάνοι».

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Μηταφίδης επικαλούμενος στοιχεία του ΟΗΕ ανέφερε ότι «έχουν ανεγερθεί ενάμισι εκατομμύριο κατοικίες πλήρως εξοπλισμένες. Και δόθηκαν δωρεάν. Ξέρετε τι είναι οι φαβέλες σε αυτές τις χώρες».

Ακόμη, τόνισε πως «το δημόσιο χρέος είναι κάτω από το 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια που πριν από την Μπολιβαριανή επανάσταση ήταν στο 30%, σήμερα είναι στο 5% του πληθυσμού».

«Μάλιστα, ο αρμόδιος Οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει την Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα. Μάλιστα, το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», τόνισε o κ. Μηταφίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ