Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλ. Αλαβάνος: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει στα χέρια της νομισματική πολιτική»

Συνέντευξη του επικεφαλής του «Σχεδίου Β»

Οι Έλληνες πρέπει να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, σκεπτόμενοι τι είναι καλύτερο για τη χώρα τους και όχι να ακούν συνταγές από άλλους, με συνεχείς αξιολογήσεις και νέα μέτρα, υποστηρίζει ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του «Σχεδίου Β».

Μιλώντας στο insider.gr o κ. Αλαβάνος τονίζει πως η αλλαγή του νομίσματος έρχεται ως συνέπεια των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη χώρα και εκτιμά ότι οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά βραχυχρόνιες. «Είναι μια σημαντική αλλαγή να αλλάξεις το νόμισμά σου, αλλά εφόσον είσαι προετοιμασμένος δεν θα έχεις δυσκολίες παρά μόνο σε ένα πάρα πολύ βραχύ χρονικό διάστημα, ημερών ή το πολύ εβδομάδων» υποστηρίζει.

Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αυτή τη στιγμή η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί. Με το κεφάλι κάτω και να πάνε σπίτι τους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα για πάρα πολύ καιρό. Γιατί ευθύνονται γιατί η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, την οποία είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να είναι αυτή η κατάσταση εξαθλίωσης».

Ο κ. Αλαβάνος πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμο ένα τέτοιο δημοψήφισμα με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», αλλά πιστεύει ότι έχουμε μια αναξιόπιστη κυβέρνηση για να κάνει και δημοψήφισμα. Όπως υποστηρίζει, «ο κόσμος που είναι ενάντια στο ευρώ έχει αναπτυχθεί, όμως θέλουν ένα πολιτικό στήριγμα το οποίο έχει κρίσιμη μάζα, είναι αξιόμαχο, πειστικό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ