Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίκαιρη ερώτηση Κουτσούκου για Τσακαλώτo: «Να μας πει τι αποφασίστηκε στο Eurogroup»

Προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης, όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές συντάξεων.

«Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή του υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 20/2/2017» ανέφερε ο κ. Κουτσούκος και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσακαλώτος, «όχι μόνο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά κρύβεται επιμελώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε».

Ο βουλευτής ανέφερε ακόμα: «Έχουμε το παράδοξο να "πανηγυρίζει" η κυβέρνηση για τις δήθεν επιτυχίες της, με non paper και δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά να σιωπά και να κρύβεται ο αρμόδιος υπουργός».

Κάλεσε ακόμα τον υπουργό Οικονομικών να απαντήσει «κατά πόσο δέσμευσε τη χώρα με υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και πέραν της λήξης του 3ου μνημονίου και αν εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθούν» και «ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup, σε σχέση με τους στόχους για την ελάφρυνση του χρέους και στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση».

Η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κουτσούκου έρχεται σε συνέχεια των δηλώσεων της κ. Μπακογιάννη αλλά και των αιχμών που άφησε ο Β. Κικίλιας μέσω twitter για το περιεχόμενο των αποφάσεων που πάρθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και δεν έχει παρουσιάσει ακόμα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ