Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Σύμπτωση απόψεων» στη συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη και Ευ. Μεϊμαράκη

«Συμπίπτουμε με Μητσοτάκη, προέχει να κλείσει η αξιολόγηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ. Μεϊμαράκης

«Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα. Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση», ανέφερε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση. Ο νυν και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχαν συνάντηση για παραπάνω από μια ώρα και όταν ολοκληρώθηκε οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Μεϊμαράκη αν τα βρήκαν μεταξύ τους. «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική», απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης και αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκάρλετ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά…».

«Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι»

Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν». Είπε, επίσης, ότι γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, ενώ σε ερώτηση αν συζήτησαν για όσα γράφτηκαν στον τύπο την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη κουβέντα που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ούτε καν τα συζητάμε αυτά...».

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα»

Για τη στάση της ΝΔ όταν έρθει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή ο Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε: «Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα». Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2015 είπε: «Οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται...». Σε σχέση με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλ. Τσίπρας, όπως λένε και άλλα στελέχη της ΝΔ. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», συμπλήρωσε.

Κ. Τζαβάρας: «Μπορούν να συνεργαστούν στο κοινό όραμα της Ν.Δ.»

Μιλώντας νωρίτερα χθες στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας ανέφερε πως οι κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης μπορούν να συνεργαστούν στο κοινό όραμα της Ν.Δ.. «Ο πρόεδρος του κόμματος, ο Κυρ. Μητσοτάκης, έχει αναπτερώσει την ελπίδα τόσο στο κόμμα, όσο και στον χώρο του κέντρου και ο Ευ. Μεϊμαράκης, που κινείται στο ίδιο πλαίσιο, έχουν όλες τις προϋποθέσεις να συμφωνήσουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν» δήλωσε. Σημείωσε παράλληλα πως «τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν για θέματα τακτικής πρέπει να τις δούμε στο πλαίσιο των αρχών τής Ν.Δ.». «Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τη γνώμη του, αλλά στο τέλος όλοι έχουμε κοινό όραμα να απαλλάξουμε τη χώρα από μια κυβέρνηση που δεν εξυπηρετεί τα εθνικά θέματα», πρόσθεσε.

Κεντρώα στροφή επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία

Στην εδραίωση της καθαρής διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία, μέσω της διείσδυσης σε ένα πολύ ευρύτερο ιδεολογικοπολιτικό πεδίο και με βασικό επιχείρημα «εμείς δεν θα σας απογοητεύσουμε». Όπως είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, «τις εκλογές δεν θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τις κερδίσει η ΝΔ». Αυτό, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Πειραιώς, σημαίνει ότι τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν όχι μόνο πως η ΝΔ διατηρεί μια σαφή υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πως έτι περαιτέρω μπορεί να επενδύσει στη διεύρυνσή της. Στόχος της είναι κυρίως μετριοπαθείς του Κέντρου, «παντός είδους ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ», παραδοσιακοί ή και νεόκοποι, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά για διάφορους λόγους απογοητεύτηκαν από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «είτε λόγω ΕΝΦΙΑ, είτε λόγω ριζοσπαστικοποίησης, είτε γενικότερα λόγω διάψευσης από μη τήρηση υποσχέσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για άλλη μια σεζόν με θετικό πρόσημο, αναφέρει ο Αλέξανδρος Βασιλικός
ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις