Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρ. Παυλόπουλος: «Χρειάζεται αρραγές μέτωπο συνευθύνης»

Το μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου προς τους απόδημους Έλληνες για την 25η Μαρτίου

Τη ανάγκη δημιουργίας ενός αρραγούς μετώπου συνευθύνης και συντονισμού των ενεργειών μας για την προαγωγή των συμφερόντων της πατρίδας, «ιδίως κατά την τρέχουσα κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία αναδεικνύονται κορυφαίες προκλήσεις, που θα καθορίσουν μακροπρόθεσμα το μέλλον της Ελλάδας, όπως και εκείνο της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, στην οποία αμετάκλητα ανήκει η χώρα μας», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του προς τους απόδημους Έλληνες με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

«Αναφέρομαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη» σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος και προσθέτει: «Η Ελλάδα δεν διανοείται τον εαυτό της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η τελευταία δεν θα ήταν ποτέ η ίδια χωρίς τη χώρα μας ως μέλος της. Και τούτο όχι μόνον διότι μία από τις τρεις αντηρίδες του ευρωπαϊκού θεσμικού οικοδομήματος είναι το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα αλλά και διότι η Ελλάδα συνιστά κράτος-μέλος που πιστεύει ακράδαντα στην ανάγκη να προχωρήσει ταχέως η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, και προς την ευόδωση αυτού του σκοπού θα κινητοποιεί πάντοτε όλες της τις δυνάμεις».

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι σέβεται τη διεθνή νομιμότητα»

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει, διαχρονικώς, ότι σέβεται εμπράκτως τη διεθνή νομιμότητα και επισημαίνει πως «ταυτοχρόνως, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει αποτελεσματικά την κυριαρχία της, την εδαφική της ακεραιότητα και τα σύνορά της, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Αποτελεί διαρκές χρέος μας να μη λησμονούμε την Κύπρο»

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι «αποτελεί διαρκές χρέος μας να μη λησμονούμε την Κύπρο. Για τη Μεγαλόνησο, η οποία εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει την τραγωδία της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής εδαφών της, πρέπει να διασφαλισθεί λύση βιώσιμη και μόνιμη, πλήρως σύμφωνη με το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, πρωτογενές και παράγωγο. Για την ευόδωση αυτού του σκοπού, είναι απολύτως αναγκαία η συμπαράσταση και κινητοποίηση και του Απόδημου Ελληνισμού, για την οποίαν είμαι βέβαιος, λαμβάνοντας υπ' όψιν την μακρά παράδοσή του ολόπλευρης συμπόρευσης σε ανάλογες προσπάθειες».

«Ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη»

«Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια και αυταπάρνηση στο ευρωπαϊκό όραμα», τόνισε εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε προχθές το απόγευμα στην Καλαμάτα, μετά το τέλος της δοξολογίας για την επέτειο των 196 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά, υπενθυμίζοντας το ιστορικό γεγονός, πως «στις 23 Μαρτίου του 1821 η "Μεσσηνιακή Γερουσία" απηύθυνε έκκληση υπέρ του υπόδουλου γένους και της ελευθερίας των Ελλήνων προς τους λαούς της Ευρώπης».

Ειδικότερα, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε: «Με αφορμή τη σημερινή επέτειο και με τη σύνοδο κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 25η Μαρτίου -και αυτή η σύμπτωση δεν είναι τυχαία- θα ήθελα να τονίσω τούτο: πρέπει να θυμόμαστε σήμερα ότι οι επαναστατημένοι Έλληνες της «Μεσσηνιακής Γερουσίας» την πρώτη τους έκκληση υπέρ του υπόδουλου γένους και για την ελευθερία των Ελλήνων την έκαναν προς τους λαούς της Ευρώπης. Από τότε φαινόταν πόσο η Ελλάδα ήταν προσηλωμένη με συνέπεια και αυταπάρνηση στο ευρωπαϊκό όραμα. Αυτή ακριβώς η συνέπειά μας και η προσήλωσή μας στην Ευρώπη και το ευρωπαϊκό όραμα, μας δίνει και σήμερα, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δικαίωμα να διακηρύξουμε τούτο, "urbi et orbi": «Εμείς οι Έλληνες», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «έχουμε αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα ότι ο δρόμος μας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη…».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους