Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Αληθινός σύμμαχος οι ΗΠΑ, μας βοήθησαν το καλοκαίρι του 2015»

Ευχαριστίες Καμμένου σε εκδήλωση για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου

Τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη αλληλεγγύη που παρέχει η Αμερική στην Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου που οργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο στο Κογκρέσο.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για την τυπική υποστήριξη σε αυτή την γιορτή, αλλά για το γεγονός ότι η Αμερική το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ήταν η χώρα και η κυβέρνηση που έστειλε το μήνυμα στην ΕΕ ότι θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ελλάδα και να κάνει μια συμφωνία. Έχουμε συμφωνία λόγω της βοήθειας των ΗΠΑ. Και τώρα βρισκόμαστε στην πόρτα της εξόδου από την κρίση χάρη στην αμερικανική βοήθεια στο ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά κ. Καμμένος.

Ο Έλληνας υπουργός αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ έκανε λόγο για «αληθινούς συμμάχους», τους οποίους μπορούμε πάντα να εμπιστευόμαστε.

«Θα εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας αληθινούς συμμάχους. Έχουμε πολλούς φίλους σε όλη την περιοχή. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που μας έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Με την βοήθεια των ΗΠΑ, έχουμε ανοικοδομήσει την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα μας. Και αυτή η βοήθεια ήρθε χωρίς τόκους και χωρίς μνημόνια, παρά μόνο μέσα από την καρδιά της Αμερικής», σημείωσε παράλληλα.

Εξάλλου, τόνισε ότι «στο πλαίσιο των προκλήσεων σε θέματα ασφαλείας και των αναδυόμενων απειλών, θα πρέπει όλοι να αναζητούμε φίλους και συμμάχους που πάντοτε θα εμπιστευόμαστε. Κι αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ελλάδας και των ΗΠΑ». «Τιμάμε την ξεχωριστή φιλία και συμμαχία με τις ΗΠΑ και θα παραμείνουμε αξιόπιστοι και δεσμευμένοι εταίροι», είπε επίσης ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει το κέντρο σταθερότητας στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία».

«Μπορούμε μαζί να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα σε αυτή την νευραλγικά ευαίσθητη περιοχή. Με την συνεργασία του Ισραήλ και όλων εκείνων των χωρών που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνοντας παράλληλα μια «γεύση» από το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχει με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Μάτις. «Είμαι, επίσης, εδώ για να συναντήσω το νέο υπουργό Άμυνας κ. Μάτις και να συζητήσουμε την επέκταση της αμυντικής μας συνεργασίας όχι μόνο για έναν χρόνο, αλλά για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους