Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μ. Σπυράκη: «Υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης στα Σκόπια»

«Τα Σκόπια είναι μια βόμβα έτοιμη να σκάσει»

Για «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στα Σκόπια» μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm»,η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αιχμή τα δυσάρεστα επεισόδια στο κοινοβούλιο της γείτονος. Υπενθύμισε ότι η ίδια πριν από αρκετό καιρό είχε επισημάνει στο ευρωκοινοβούλιο, ότι «τα Σκόπια είναι μια βόμβα έτοιμη να σκάσει». Υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η ΠΓΔΜ στον σεβασμό του Συντάγματος, καθώς -όπως εκτίμησε- «υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης».

Για το ελληνικό πρόγραμμα, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στην ευρωβουλή και τις θετικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι θεσμοί και κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνοι σε ένα πρόγραμμα που πρέπει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Αναρωτήθηκε, γιατί, εφόσον ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζει πολύ καλά τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές και ζήτησε από την επιτροπή να διευκρινίσει τα μέτρα για την απομείωση του χρέους, «εκκρεμότητα που παραμένει από το 2012».

Επιπλέον η ευρωβουλευτής της ΝΔ, ζήτησε μέσω των δηλώσεών της να τοποθετηθούν οι θεσμοί για το πώς θα υπάρξει ανάπτυξη, όταν ζητούνται «γιγαντιαία πλεονάσματα». Η κ. Σπυράκη σημείωσε ότι «εθνικός στόχος είναι να βγει η χώρα από τα μνημόνια, δεν είναι τα 12,5 δισ ευρώ επιπλέον μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση», ενώ πρόσθεσε ότι ευθύνη έχουν και οι δανειστές.

«Αντί να μαζευόμαστε μια φορά το δίμηνο και να χαιρόμαστε, καλό θα ήταν να λυθεί το πρόβλημα της χώρας. Εάν σκοτωθεί η πραγματική οικονομία τελειώνει η Ελλάδα» είπε.

Για την αντιπαράθεσή της στο twitter με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, σχολίασε: «Είναι προτιμότερο τα κυβερνητικά στελέχη να διαβάζουν αυτά που λέμε παρά να μένουν σε εκείνα που γράφει η "Αυγή"...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης