Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα την επίθεση στο Μάντσεστερ

Αλληλεγγύη στον βρετανικό λαό - Συλλυπητήρια κομμάτων για την πολύνεκρη επίθεση

Την αλληλεγγύη προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter, ενώ καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για το χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε νωρίτερα σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ανακοίνωσή για την επίθεση εξέδωσε και το ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες για τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, η περιφρούρηση της Δημοκρατίας και η απομόνωση των δυνάμεων που τρέφονται από το μίσος και τον φόβο, είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη».

Συλλυπητήρια Παυλόπουλου στις οικογένειες των θυμάτων

Με αφορμή τη προχθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε, μάλιστα, στόχο ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τμήμα της κοινωνίας, τους νέους, ο γγ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, διαβίβασε χθες το πρωί προς την πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ (Kate Smith), τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για την ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών.

Αλ. Τσίπρας: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον βρετανικό λαό»

Την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ καταδικάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter και εκφράζει την αλληλεγγύη προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξη στους συγγενείς των θυμάτων. «Απόλυτη καταδίκη της αποτρόπαιης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον βρετανικό λαό και τη στήριξή μας στους συγγενείς των θυμάτων. Είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

Ν. Κοτζιάς: «Τραγικό συμβάν η απώλεια νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία»

Την λύπη του εξέφρασε με δήλωσή του, σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη φρικτή και απάνθρωπη, όπως τη χαρακτήρισε, τρομοκρατική επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εισερχόμενος στην αίθουσα των εργασιών της δεύτερης ημέρας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα που διεξάγεται στη Ρόδο.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη τη δική μου αλλά και των συναδέλφων μου υπουργών που είμαστε εδώ στη Ρόδο για τη φρικτή και απάνθρωπη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Να εκφράσω, άλλη μια φορά, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στις οικογένειες των θυμάτων στον βρετανικό λαό και στη βρετανική κυβέρνηση» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν της απώλειας νέων παιδιών από την τυφλή τρομοκρατία, εξέφρασε την αλληλεγγύη όλων προς τον βρετανικό λαό και την βρετανική κυβέρνηση και τόνισε ότι γνώμονας όλων των πολιτικών και όλων των ενεργειών πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Κατόπιν εισήγησής του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους συμμετέχοντες υπουργούς και υψηλούς αξιωματούχους. Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει «απερίφραστα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε, προχθές βράδυ, σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στο βρετανικό λαό και στην Κυβέρνησή του».

Επιστολή Βούτση στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων της Μ. Βρετανίας

«Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που τείνουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων της Μ. Βρετανίας, Τζον Μπίρκοου για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ.

«Επιθυμώ να σας εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια τόσον εμού όσον και των μελών της Βουλής των Ελλήνων για την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το Μάντσεστερ με δεκάδες θύματα. Ο ελληνικός λαός, προσηλωμένος στην ιδέα της ειρήνης, αποδοκιμάζει πράξεις βίας που τείνουν να υποσκάψουν τα θεμέλια του δημοκρατικού πολιτεύματος», αναφέρει ο Ν. Βούτσης στην επιστολή του και δηλώνει ότι «η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχοντας στο βαρύ πένθος, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τα αισθήματα συμπάθειας στις οικογένειες των θυμάτων».

Κυρ. Μητσοτάκης: «Αποτροπιασμός για το χτύπημα στο Μάντσεστερ»

Τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για το χτύπημα στο Μάντσεστερ εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι «σκέψεις και οι προσευχές μας μαζί τους» έγραψε στο Twitter.

Β. Κικίλιας: «Οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες»

Τη λύπη του για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για το πού οδεύουμε και ως Ευρώπη τονίζοντας πως «δυστυχώς είναι ένας άλλος κόσμος πλέον κι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, στις οποίες πρέπει να δώσουμε απαντήσεις».

Όπως είπε, τόσο στο ευρωπαϊκό πεδίο όσο και στο εσωτερικό και στα θέματα ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ξεκάθαρος επισημαίνοντας πως «ο νόμος και η τάξη, δηλαδή η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, η αίσθηση ότι μπορώ να πάω το παιδί μου, στην παιδική χαρά, στο βρεφονηπιακό σταθμό, και να κυκλοφορήσω ελεύθερος, στο κέντρο της πόλης, θα πρέπει να είναι δεδομένο όχι, ζητούμενο σε μια Δημοκρατία. Είναι δέσμευσή μας» είπε χαρακτηριστικά.

Φ. Γεννηματά: «Σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης στο μίσος και τον φόβο»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ:

«Η σκέψη μας είναι στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία η απάντηση των λαών της Ευρώπης απέναντι στο μίσος και τον φόβο».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση

Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολύνεκρη δολοφονική επίθεση στο Μάντσεστερ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, μεταξύ των οποίων, δυστυχώς, βρίσκονται νέοι και παιδιά. «Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους να επαγρυπνούν απέναντι στην πύκνωση παρόμοιων επιθέσεων, που αξιοποιούνται για την καλλιέργεια κλίματος καταστολής και αστυνομοκρατίας και την προώθηση νέων πολεμικών τυχοδιωκτισμών», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, το κόμμα και καταλήγει:

«Να προβληματιστούν για τα διάφορα περιστατικά, που υποδείχνουν διασυνδέσεις με παρακρατικούς και άλλους μηχανισμούς σε συνθήκες που οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων και μονοπωλίων».

ΑΝΕΛ: «Νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας»

Με επίσημη ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ καταδίκασαν επίσης την επίθεση στην Αγγλία. «Είμαστε συγκλονισμένοι και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανυποψίαστων εφήβων και παιδιών στο Μάντσεστερ.

Πρόκειται για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα αδιανόητης νοσηρότητας», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον Βρετανικό λαό».

Καταδικάζει και η Ένωση Κεντρώων

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει κατηγορηματικά την αποτρόπαιη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ με θύματα τόσους νέους ανθρώπους. Για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα και η παράνοια χτύπησαν στη καρδιά της Ευρώπης. Συλλυπούμαστε τις οικογένειες των αθώων θυμάτων και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Όπως κατ' επανάληψη η Ένωση Κεντρώων έχει επισημάνει, μόνο η στενή συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών κρατών μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό ανάχωμα στη μακρά μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Η ανάρτηση του Στ. Θεοδωράκη

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης σημείωσε νωρίτερα: «Είκοσι δύο έφηβοι καταδικάστηκαν σε θάνατο από έναν παράφρονα, ενώ χαίρονταν μια συναυλία. Ο φανατισμός αφήνει πίσω του μόνο θύματα».

Το Ποτάμι: «Σήμερα είμαστε όλοι Βρετανοί»

Με την φράση «Σήμερα είμαστε όλοι Βρετανοί, όπως χθες ήμασταν Γάλλοι, Βέλγοι, Σουηδοί...», εκφράζει την αλληλεγγύη του το Ποτάμι σε επίσημη ανακοίνωσή του για την επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Σήμερα το Μάντσεστερ. Χθες το Παρίσι, οι Βρυξέλλες, η Νίκαια, το Λονδίνο, η Στοκχόλμη...

Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει οι σκοταδιστές κατά της Ευρώπης συνεχίζεται με θύματα, νέα παιδιά που διασκεδάζουν. Η επιδίωξή τους να επικρατήσει ο φόβος. Να αλλάξει ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μέσα από τα τυφλά χτυπήματα και το αίμα.

Οι αξίες, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της ατομικής ελευθερίας, που είναι ο στόχος αυτών των επιθέσεων δεν θα μπουν στο συρτάρι για χάρη των τρομοκρατών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

«Αυτοί που προσπαθούν να επιβάλουν το φόβο και να τορπιλίσουν τις ανοιχτές δημοκρατικές κοινωνίες, χτύπησαν αυτή τη φορά στο Μάντσεστερ, λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με θύματα πάλι νέα παιδιά.

Η προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα διεθνές χάσμα στη βάση της θρησκείας, συνεχίζει να κοστίζει ζωές - τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε χώρες όπως η Συρία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Και προσθέτει: «Οφείλουμε να παραμείνουμε πιστοί στις δικές μας αξίες του ανθρωπισμού, με κυρίαρχη αυτή της ανθρώπινης ζωής, όπως και της Ελευθερίας. Να μην υποκύψουμε στον ρατσιστικό λόγο, στη βάση της θρησκείας ή του τόπου καταγωγής, όπως επιχειρούν να μας επιβάλλουν δειλοί εξτρεμιστές σκοτώνοντας Ευρωπαίους συμπολίτες μας - σκορπώντας το θάνατο σε Δύση και Ανατολή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Μόνο μέσα στο 2023 υλοποιήθηκε πρόγραμμα με 146 έργα και δράσεις ύψους 1.73 εκατ. ευρώ
Σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Δήμο Αριστοτέλη το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ελληνικός Χρυσός
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας
Πολύ σημαντικά ευρήματα, δίνουν στοιχεία για μία άγνωστη περίοδο της πόλης - Αρχαιολογική Συνάντηση γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Αρχαίος οικισμός κάτω από τη Δράμα – Βρέθηκε σε ανασκαφές στο ναό Αγίας Σοφίας