Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης προς Γιλντιρίμ: «Είναι καλύτερο οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές»

Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταναστευτικό, Κυπριακό, στο επίκεντρο της συνάντησης

Συνάντηση με τον τούρκο πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επαφών που είχε σήμερα ο Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα, είχε τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η συζήτηση ήταν ουσιαστική και ειλικρινής και περιελάμβανε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το μεταναστευτικό και το Κυπριακό.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία, οι δύο λαοί μας, είμαστε υποχρεωμένοι και από τη γεωγραφική μας θέση να ζούμε μαζί. Είναι καλύτερα για το αμοιβαίο συμφέρον μας οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, εποικοδομητικές, σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας. Αλλά, προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των διεθνών κανόνων, η ειλικρίνεια και βέβαια η αποφυγή κάθε είδους περιττής πρόκλησης.

Υποστηρίζουμε την ανάγκη να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, επιδιώκουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στηριγμένη στις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., αλλά και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είμαστε υπέρ της επανένωσης του νησιού, αλλά χωρίς ξένα στρατεύματα και χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Βέμπερ

Εξάλλου, με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα γίνει στις 11.00 στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Ισχυρός ο Μακρόν μπροστά στην πρόκληση για περισσότερη Ευρώπη»

Στο μεταξύ, συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για τη συντριπτική πλειοψηφία που εξασφαλίζει το κόμμα του στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση, έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω Twitter. «Ισχυρός μπροστά στην πρόκληση για περισσότερη Ευρώπη και τολμηρές αλλαγές στην Γαλλία», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον κ. Μακρόν.

«Να εξασφαλίσουμε στους φοιτητές μας δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον»

Εξάλλου, με δύο φωτογραφίες από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μία από την είσοδο του κτηρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μία από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου και ένα σχόλιο, τα οποία ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έστειλε το μήνυμά του για την Παιδεία ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που σημείωσε πως του έστειλε ένας φίλος του που επισκέφτηκε το πανεπιστημιακό Ίδρυμα, διερωτάται πώς «που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον». Αναφερόμενος στη βία που «στεγάζεται», όπως έγραψε, στα πανεπιστήμια, τόνισε ότι, «θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι». Εξαπολύοντας εν κατακλείδι επίθεση στην κυβέρνηση και το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία, υπογράμμισε ότι, «το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο» και σημείωσε: «Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον».

Σε ορθοπεδική επέμβαση υποβλήθηκε η Ντ. Μπακογιάννη

Στο μεταξύ, με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε τη Δευτέρα, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Η κυρία Μπακογιάννη εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιπλοκή που της είχε παρουσιαστεί στο γόνατο, ως απόρροια επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί προ διμήνου σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Την επέμβαση πραγματοποίησε η ομάδα της Ορθοπεδικής Κλινικής του Θεραπευτηρίου Metropolitan, με επικεφαλής τον Διονύση Χίσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί