Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Αυτό που υπογράφτηκε δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Την άποψη ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Eurogroup δεν οδηγούν σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε εμβάθυνσή της, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείo 104,9 FM".

"Αυτό που υπογράφτηκε δεν μπορεί να βγει, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση, αλλά σε εμβάθυνση της κρίσης και σε μια κατάσταση για χειροτέρευση της πραγματικής οικονομίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα" είπε και εξήγησε ότι η αξιολόγηση τέλειωσε πολύ καθυστερημένα, ενώ το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, "η χώρα πήρε την αυτονόητη και καθυστερημένη δόση, αλλά δεν κέρδισε ούτε στο χρέος, ούτε στα πρωτογενή πλεονάσματα, ούτε στην άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση".

Ειδικά για τα πρωτογενή πλεονάσματα σημείωσε: "Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που ακριβώς σημαίνει διαρκές μνημόνιο, διαρκή λιτότητα.

Είναι αδιανόητο να μιλάμε για πέντε χρόνια 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και είναι αδιανόητο να δεσμεύεται η χώρα για συγκεκριμένο ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2055 και για το 2060. Δεν έχει συμβεί σε καμία χώρα του κόσμου, σε κανένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη