Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΕΛΚ: «Η ασφάλεια προτεραιότητα της Ευρώπης»

Την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ

Την ανάγκη αντιμετώπισης της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο με ενεργό ρόλο της Ένωσης στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του, τόνισε πως η Ευρώπη απειλείται από ένα νέο είδος ακραίας τρομοκρατίας που αμφισβητεί ευθέως τον δυτικό δημοκρατικό τρόπο ζωής και πως σκοπός των τρομοκρατών είναι να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό στις δυτικές κοινωνίες.

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, προϋπόθεση δημοκρατίας»

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ασφάλεια πρέπει να είναι η απόλυτη πρώτη προτεραιότητά μας. Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ασφάλεια για τους Ευρωπαίους πολίτες απαιτείται αφενός αποφασιστικότητα και αφετέρου ουσιαστική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας ακόμα λόγος που η ευρωπαϊκή ενοποίηση πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση για μία ασφαλή Ευρώπη είναι η ουσιαστική, αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης. Και αυτή είναι μία αποστολή που η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει να εκπληρώσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε και τους συμβασιούχους των ΟΤΑ»

Εξάλλου, ευθύνες στον Πρωθυπουργό ότι μαζί με όλους τους Έλληνες εξαπάτησε και τους συμβασιούχους ΠΟΕ ΟΤΑ καταλογίζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter «αυτό δεν νομιμοποιεί το πνίξιμο της χώρας στα σκουπίδια».

Β. Κικίλιας: «Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει από την πραγματικότητα»

Στο μεταξύ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης, άσκησε οξύτατη κριτική στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε, «χθες επιχείρησε να τονώσει τον εαυτό του και το ηθικό των Υπουργών του. Προσπαθεί συστηματικά να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Η κριτική στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού

Δυστυχώς για τη χώρα και το λαό μας, ο κ. Τσίπρας:

-Έχει δεσμεύσει την Ελλάδα στο τέταρτο Μνημόνιο έως το 2022. Με βαριά λιτότητα για όλους τους Έλληνες. Με περικοπές συντάξεων και αύξηση της φορολογίας σε όλους.

-Έχει δεσμευτεί και υπογράψει πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που βαραίνουν την οικονομία και εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά.

-Δεν πέτυχε καμία ρύθμιση για το χρέος,

-Δεν φαίνεται επίσης να πετυχαίνει την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση.

-Δυστυχώς, με την ιδεοληπτική, παρωχημένη πολιτική του, την υπερφορολόγηση και την ανικανότητα της Κυβέρνησής του, δυσχεραίνει αφάνταστα την προσέλκυση επενδύσεων».

Ο κ. Κικίλιας ολοκλήρωσε την κριτική του στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού τονίζοντας, «τα χθεσινά λόγια του κ. Τσίπρα, δεν πείθουν κανέναν. Απλώς επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζει η κοινή γνώμη: Ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη χώρα, γιατί το μόνο που τον απασχολεί είναι η παραμονή του πάση θυσία στην εξουσία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ