Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρίσιμες συναντήσεις Σκουρλέτη με ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΕ για τα σκουπίδια

Για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα ενημερώσει ο υπουργός Εσωτερικών

Έκκληση στους εργαζόμενους των δήμων απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος κάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπουργείο προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Καλούμε στις 12.00 την ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπουργείο για να παρουσιάσουμε τη νομοθετική πρόταση που ετοιμάζουμε» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Σημειώνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους θα προβλέπεται μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν κανονικά μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού.

Συνάντηση και με την ΚΕΔΕ

Αργότερα, στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών παραδίδει στη ΚΕΔΕ τη νομοθετική ρύθμιση για τη πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων. Όπως αναφέρει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σκουρλέτη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να παραδώσει στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο θα κατατεθεί την Δευτέρα στη Βουλή.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί αργά χθες το βράδυ από το υπουργείο Εσωτερικών η ρύθμιση προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ