Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Καλαφάτης: «Να απαλλαγεί η Θεσσαλονίκη από την πιο ανεπαρκή διοίκηση της μεταπολίτευσης»

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «Τρία χρόνια Εντάξει»

«Δίνουμε τη μάχη μας αυτά τα τρία χρόνια και με το ίδιο πάθος και το ίδιο σθένος θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και τα επόμενα δύο. Μέχρι να απαλλαγεί η πόλη από την πιο ανεπαρκή διοίκηση της μεταπολίτευσης», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ασκώντας κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με θέμα «Τρία χρόνια Εντάξει».

Ο κ. Καλαφάτης μίλησε για αυστηρή, αλλά εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση από την πλευρά των «Εντάξει», προσθέτοντας πως «ο πολίτης, πλέον, καταλαβαίνει αυτό που λέγαμε από το 2014: ότι ο σημερινός δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η διοίκησή του, είναι ένα επικοινωνιακό προϊόν, χωρίς ουσιαστική χρησιμότητα για την πόλη».

Καταμέτρησε τις πιο χαρακτηριστικές, όπως είπε, «ήττες Μπουτάρη» και παρουσίασε τις δράσεις της δικής του παράταξης σε αυτή την τριετία.

Επιπλέον, έκανε αναδρομή στο παρελθόν, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν «εύκολη απόφαση» για τον ίδιο να διεκδικήσει τη δημαρχία. «Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που είδαν υψηλό πολιτικό ρίσκο στην απόφαση μου να δώσω λύση στο αδιέξοδο που δημιουργούσε η δυστοκία ανεύρεσης εκείνου που θα έδινε μια μάχη, για πολλούς χαμένη από τα αποδυτήρια για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ίσως και να είχαν δίκιο. Στην πολιτική, όμως, πρέπει να δίνεις τις μάχες, όχι σύμφωνα με το τι συμφέρει και εξυπηρετεί εσένα, αλλά τι είναι καλό για τον σκοπό που υπηρετείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Στα τρία χρόνια «Εντάξει» αναφέρθηκαν και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι. Ο Δημήτρης Κούβελας στάθηκε στο ότι «η λάμψη του δημάρχου έχει ξεθωριάσει», ενώ η Σωσώ Αδαμίδου επισήμανε την έλλειψη λύσεων σε προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών από την πλευρά της διοίκησης.

«Αν δεν μπορούν να κρατήσουν έναν δήμο, ας πάνε στα σπίτια τους», τόνισε ο Σωκράτης Δημητριάδης. Ο Νίκος Ζεϊμπέκης, αναφερόμενος στις αθλητικές δράσεις, είπε πως «στη διοίκηση δεν μπορούν ούτε να οργανώσουν ούτε να προγραμματίσουν».

Στα προβλήματα της πόλης αναφέρθηκαν επίσης οι Εφραίμ Κυριζίδης, Στάθης Παντελίδης, Στέφανος Γωγάκος και Στέλλα Αβραμίδου, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας: Θα διερευνηθούν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας
6ος γύρος συζητήσεων επί του Κοινού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών
Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας: Θα διερευνηθούν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας
ΗΠΑ: «Ναι» από τον Μπάιντεν σε ντιμπέιτ με τον Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών
Οι δηλώσεις αυτές είναι οι πλέον ξεκάθαρες που έχει διατυπώσει ο Μπάιντεν σχετικά με το ενδεχόμενο ενός προεδρικού ντιμπέιτ
ΗΠΑ: «Ναι» από τον Μπάιντεν σε ντιμπέιτ με τον Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών