Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ευρώ-Αραβική Σύνοδος τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου

Την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η δεύτερη Ευρω-Αραβική Σύνοδος "EU Arab World Summit". Η Σύνοδος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, ενώ την υποστήριξη του στην πρωτοβουλία έχει εκφράσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η φετινή ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει μεταξύ άλλων καίρια θέματα σχετιζόμενα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης και των Αραβικού κόσμου, τη συνεργασία στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, τον τομέα των παραγωγικών επενδύσεων των Αραβικών χωρών σε χώρες της Ε.Ε και Ευρωπαϊκών επενδύσεων στον Αραβικό κόσμο.

Κατά τους διοργανωτές, τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση έχουν ήδη επιβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Επιβεβαιωμένες συμμετοχές υπάρχουν επίσης από αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αραβικά διμερή επιμελητήρια, ευρωπαϊκές οργανώσεις και υψηλόβαθμα στελέχη ευρωπαϊκών και αραβικών εταιριών. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και επιβεβαιώσεις από αρχηγούς κρατών του Αραβικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πρώτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο και συγκέντρωσε περισσότερους από 600 σημαντικούς εκπροσώπους από τις χώρες του Αραβικού κόσμου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το "EU Arab World Summit" αποτελεί την ετήσια εκδήλωση επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ ηγετών της Πολιτικής και της Οικονομίας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού κόσμου, με «γέφυρα» την Ελλάδα.

Την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου απαρτίζουν οι κ.κ.:

• Tawfic Khoury, Πρόεδρος του Al-Iktissad Wal-Aamal Group,

• Χρήστος Φώλιας, Πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, Πρώην Πρόεδρος του Άραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης,

• Faysal Abou Zaki, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Al-Iktissad Wal-Aamal Group και

• Συμεών Γ. Τσομώκος, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Οικονομικού Forum Δελφών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ