Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για το Noor 1

«Μετωπική» ανάμεσα στον υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππά, και βουλευτές της αντιπολίτευσης

Σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή την υπόθεση Γιαννουσάκη-Noor 1.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτές της οποίας είχαν νωρίτερα επιτεθεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλά στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά, φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν αυτός ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά, και έχετε άλλα ενδιαφέροντα. Και αυτό μας λυπεί, πραγματικά, διότι το μείζον είναι να εξακριβωθεί ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης και να τους φέρει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Παππάς.

Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με αφορμή απάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού στην Ολομέλεια για την εμπλοκή του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη.

«Έχουν βουτηχτεί τόσο στη λάσπη, τσαλαβουτούν στον βούρκο με ισοβίτες, κατάδικους, συναλλάσσονται, και προσπαθούν να αλλάξουν θεματολογία. Είχα ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, αλλά προηγήθηκε κάποιος που διεκδικεί τη θέση στη μαύρη προπαγάνδα και βέβαια, όλα αυτά τα πρωτάκουστα που ανέφερε (σ.σ. εννοεί τον Νεκτάριο Σαντορινιό). Δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις και είχε το θράσος να υποδεικνύει και τι θα ρωτάμε! Θρασίμι! Ε, θρασίμι! Θρασίμι! Άντε να πας στο βούρκο σου! Άντε μπράβο!» είχε αναφέρει ο κ. Κεγκέρογλου, ενώ και ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε απευθυνθεί στον κ. Σαντορινιό με τη φράση «κάν’ τη για έξω!».

Χρ. Κέλλας: Η ΝΔ θα επιμείνει στην υπόθεση

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας είπε πως η υπόθεση του Noor1 και οι συνομιλίες του υπουργού Άμυνας είναι ένα τεράστιο θέμα, στο οποίο η ΝΔ θα επιμείνει και μετά την κατάθεση του αιτήματος για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Είναι αδιανόητο ένας υπουργός και μάλιστα Άμυνας να συνομιλεί με ισοβίτη και μάλιστα 12 φορές» ανέφερε ο κ. Κέλλας και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μετά την προσπάθεια που έκανε να ελέγξει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις τηλεοπτικές άδειες, όπου ατύχησε παταγωδώς, διότι ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, έρχεται τώρα και μπλέκει σε νέες περιπέτειες και το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι: Το ήξερε ο κ. Τσίπρας; Ο υπουργός Δικαιοσύνης το ήξερε -το είπε ο κ. Καμμένος, το ομολόγησε και ο κ. Κοντονής. Ο κ. Τσίπρας το ήξερε; Και αν το ήξερε, τι έκανε;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ