Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνάντηση Τσίπρα με τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στήριξη που παρέχει η Ελληνική Δημοκρατία προς το Πατριαρχείο και τον ενημέρωσε για το ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στην αφρικανική ήπειρο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, και ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος.

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξάλλου, επίσκεψη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποίησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος τη συνοδεία του μητροπολίτη Γουινέας Γεωργίου και του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής, αλλά και στο επόμενο βήμα του, που ως αναμένεται θα αφορά την περιοχή της Δυτικής Αφρικής, της «ηπείρου του μέλλοντος», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Την αποστολή που έχει αναλάβει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να έχει στην προσπάθεια ειρηνικής συνύπαρξης λαών με διαφορετικές θρησκείες, επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος.

Ο κ. Ψύλος, προσέφερε στον Πατριάρχη άλμπουμ με τις ειδήσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ που αφορούν στο πρόσωπό του από το 2006 έως σήμερα, το οποίο ο κ. Θεόδωρος αποδέχθηκε συγκινημένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ