Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Κύρτσος: «Η έξοδος στις αγορές είναι το πρώτο βήμα σε μια δύσκολη πορεία»

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

«Η έξοδος στις αγορές είναι το πρώτο βήμα σε μια δύσκολη πορεία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», εκτιμώντας πως αν δεν γίνονταν πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 «θα ήμασταν ήδη στις αγορές και σε μεγάλη κλίμακα».

«Ήμασταν στις αγορές και την Άνοιξη του 2014. Αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ομαλά, δηλαδή είχε συνεχιστεί η προσπάθεια, δεν είχαμε πρόωρες εκλογές, δεν είχαμε σύγκρουση Τσίπρα - Βαρουφάκη με την ευρωζώνη, δεν είχαμε τρίτο μνημόνιο κ.λπ., θα ήμασταν ήδη στις αγορές και σε μεγάλη κλίμακα» σημείωσε ο κ. Κύρτσος, διευκρινίζοντας πως ενδεχόμενη έξοδος στις αγορές «δείχνει ότι η περίοδος της μεγάλης αστάθειας και της μεγάλης αβεβαιότητας μάλλον φτάνει στο τέλος, αλλά η έξοδος στις αγορές, όπως φάνηκε και το 2014, δε λύνει όλα τα προβλήματα, είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε πως θα πρέπει να δοθεί «μία μεγάλη μάχη, ώστε αυτή η έξοδος από δοκιμαστική που είναι στην αρχή, να γίνει μεγάλης κλίμακας και με το πέρασμα του χρόνου να μειώνουμε το επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές, γιατί αυτή τη στιγμή που είμαστε σε μνημόνιο δανειζόμαστε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας με επιτόκιο 1,2%, ενώ στις αγορές στα 10ετή ομόλογα το σημερινό επιτόκιο είναι γύρω στο 5%».

«Πρέπει να πέσει με το πέρασμα του χρόνου, διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί το ΔΝΤ, που λέει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο» εξήγησε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ