23

ΦΕΒ
2018

Ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Λ. Κρέτσος: «Θα επιμείνουμε σε όποια ρύθμιση αφορά τη διαφάνεια στον χώρο των ΜΜΕ»

11 Αυγ 201723.15
«Η θέση μας είναι ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες και γι' αυτό θα επιμείνουμε στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και σε όποια ρύθμιση αφορά τη διαφάνεια στον χώρο της διαφήμισης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Όλες οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου πατούν στην ανάγκη να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια», είπε ο κ. Κρέτσος για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, και πρόσθεσε: «Το θέμα της διαφάνειας είναι πάρα πολύ σημαντικό στον χώρο των media. Δε γίνεται να υπάρχουν τέσσερα, πέντε, ή έξι κανάλια, τα οποία απορροφούν το 85% της διαφημιστικής αγοράς πανελλαδικά. Πώς θα ζήσουν τα περιφερειακά κανάλια; Εδώ μιλάμε για δεσπόζουσες θέσεις».

Οι συναλλαγές που αφορούν τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο, όπως εξήγησε, «θα γίνονται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με όποιον τρόπο επιθυμούν να τον πουλούν αυτοί που το κάνουν, είτε θα ένας αλγόριθμος δημοπρασίας στη λογική του programmatic and real time bidding (σ.σ. δημοπρασίες σε πραγματικό χρόνο) που είναι πλέον πολύ διαδεδομένο διεθνώς ή με άλλους τρόπους».

Σε ό,τι αφορά τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης ο κ. Κρέτσος σημείωσε πως επιχειρείται μία προσπάθεια αυτορρύθμισης και «δίνουμε κάποια κίνητρα σε όσα sites δε φοβούνται να πουν ποια είναι η ιδιοκτησία τους και αν πραγματικά απασχολούν εργαζόμενους και ειδικότερα δημοσιογράφους, ώστε αυτά τα sites να έχουν πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση». «Η κρατική διαφήμιση είναι χρήματα του ελληνικού λαού και δεν μπορούν να πηγαίνουν σε sites άγνωστης ταυτότητας και παραλήπτη», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το θέμα της λογοκλοπής ο γενικός γραμματέας γνωστοποίησε ότι μετά τον 15αύγουστο το Υπουργείο θα προμηθεύσει τα μέλη του μητρώου online media με ατομικούς κωδικούς λογοκλοπής. «Θα είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να καταλαβαίνει ο καθένας ποιος κλέβει το περιεχόμενό του», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το τέλος εποχής στον ΔΟΛ ο κ.Κρέτσος παρατήρησε: «Υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς έσκασαν 'φούσκες', διότι για πολλά χρόνια είχαμε χρεωμένα ή υπερχρεωμένα Μέσα στον χώρο των Media, επιχειρήσεις οι οποίες παρά το ότι είχαν κάποια στιγμή σχεδόν δεσπόζουσα θέση στη διαφημιστική αγορά, εντούτοις κατέληξαν με πάρα πολλά χρέη και αυτή τη στιγμή έχουμε μία τάση εκκαθάρισης και αναδιάρθρωσης, η οποία αν γίνει αποκλειστικά από τις δυνάμεις της αγοράς και το ισχύον πτωχευτικό δίκαιο αυτό θα έχει τεράστιο κόστος σε όρους απώλειας θέσεων εργασίας».

«Εθνική υπόθεση η προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών»
Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που αφορούν την προώθηση της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, μέσα και από την επιδότηση των οπτικοακουστικών έργων ο κ. Κρέτσος ανέφερε: «Κάναμε το πρώτο βήμα, ψηφίσαμε ένα νομοσχέδιο το οποίο παρέχει αναπτυξιακά κίνητρα με τη μορφή της εφάπαξ επιχορήγησης της τάξης του 25% ή μέχρι 5 εκατ., ανάλογα με το πρότζεκτ».

Όπως διευκρίνισε, «η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, είναι ίσως το καλύτερο και πιο όμορφο 'πλατό' παγκοσμίως, αλλά δυστυχώς δεν έχει κανένα κίνητρο να δώσει στους παραγωγούς και στους ενδιαφερόμενους να επενδύσουν στη χώρα».

«Αυτό που κάναμε ήταν το πρώτο βήμα, το Υπουργείο Πολιτισμού θα ακολουθήσει -και ελπίζω πολύ σύντομα- με ένα νομοσχέδιο ή υπουργική απόφαση που θα απλοποιεί τις διαδικασίες κινηματογράφησης, από εκεί και πέρα και το Κέντρο Κινηματογράφου κι εμείς μέσω του εθνικού κέντρου οπτικοακουστικών μέσων και όλοι οι φορείς και οι Περιφέρειες πρέπει να μπουν δυνατά σε αυτό το θέμα, γιατί δεν είναι μόνο οι διαδικασίες κινηματογράφησης, δεν είναι μόνο ένα θέμα αναπτυξιακό- οικονομικό, είναι μία δυνατότητα και ένας κλάδος ο οποίος δε συνδέεται με οχλούσες χρήσεις -δεν είναι μία επένδυση που θα ρθει να καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα- εδώ μιλάμε για επενδύσεις οι οποίες βελτιώνουν την εικόνα μιας περιοχής, της χώρας συνολικά και είναι ουσιαστικά μία επένδυση, η οποία ακολουθεί και την τοπικότητα και αναδεικνύει την ταυτότητα μιας χώρας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας.

Σημείωσε δε ότι «δυστυχώς έχουμε χάσει πάρα πολλές παραγωγές και ήταν ένα νομοσχέδιο που έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν, παρόλα αυτά είναι μία αρχή, καθώς παρά τις επιμέρους διαφωνίες το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση και από την αντιπολίτευση».

«Πρόκειται για μία εθνική υπόθεση και είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η οπτικοακουστική βιομηχανία δεν είναι μια περιορισμένου βεληνεκούς βιομηχανία, είναι μία πολύ σημαντική βιομηχανία με πολύ ισχυρές απολήξεις και για την εξωτερική μας πολιτική και για την τοπική εθνική οικονομία και για την απασχόληση και για το πέρασμα της χώρας στην ψηφιακή εποχή, είναι ένας κλάδος με πραγματικά πολύ υψηλή προστιθέμενη αξία», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσος.
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος Θεσσαλονίκης


Typosthes.gr Social Media Awards 2017

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής

Πολιτική23 Φεβ 201812.50

Στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ συμμετείχε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Τι θα πει ο Αλ. Τσίπρας, στη Σϋνοδο Κορυφής της ΕΕ

Πολιτική23 Φεβ 201811.40

Σειρά συναντήσεων θα έχει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες - Ποια θέματα συζήτησαν

Πολιτική23 Φεβ 201809.50

Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει από σήμερα ο πρωθυπουργός

Η σύγκρουση Μαξίμου και Ν.Δ. για τη Novartis και το «βατερλώ»

Πολιτική22 Φεβ 201821.10

Βολές της Ν.Δ. κατά Καμμένου και …Μέρκελ - ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έπεισαν κανέναν οι κραυγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: «Τεράστιο το σκάνδαλο διαφθοράς της Νοvartis στην Ελλάδα»

Πολιτική22 Φεβ 201821.00

Ο πρώην πρόεδρος των Πρασίνων, γνωστός για την αποκάλυψη μεγάλων σκανδάλων

Novartis: Πάνω από 3 δισ. η ζημιά του Δημοσίου - Εντοπίστηκαν 300 γιατροί που χρηματίστηκαν

Πολιτική22 Φεβ 201820.50

Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες για τη Novartis

Η Ελλάδα θα στηρίξει τα Σκόπια για την EUSAIR

Πολιτική22 Φεβ 201820.11

Πρόθεση της Ελλάδας η στήριξη της υποψηφιότητας της ΠΓΔΜ 

Αδ. Γεωργιάδης: «Ο Αλ. Τσίπρας κρατούσε τη Novartis ως προεκλογική εφεδρεία»

Πολιτική22 Φεβ 201813.00

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή

Διπλό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία και Σκόπια

Πολιτική22 Φεβ 201812.50

Τι είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντηση με τον ιρλανδό ομόλογό του, Μ. Χίγκινς

Χιλιάδες επιθέσεις στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Πολιτική22 Φεβ 201812.10

Συντονισμένη επίθεση δέχεται η ιστοσελίδα του ΓΕΣ τα τελευταία 24ωρα

Μασούτης


MollersInterlife Kids


Typosthes.gr - Twitter

Job FestivalTyposthes.gr - Facebook

Ελλήνων Κόσμημα© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία