Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εθνικό Αστεροσκοπείο: Κάηκαν 39.000 στρέμματα

Διαψεύδει ότι κάηκαν μόνο 15.000 στρέμματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών, καταρρίπτεται η θεωρία Τσίπρα περί "περιορισμένης καταστροφής" στην Ανατολική Αττική.

Ο πρωθυπουργός χθες, πέταξε πάνω από τα καμένα της Αν. Αττικής και ανακοίνωσε ότι δεν κάηκαν παρά μόνο 15.000 στρέμματα εμφανίζοντας ως... επιτυχία της κυβέρνησης ό,τι συνέβη για τέσσερα 24ωρα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι με το επιχείρημα ότι στη φωτιά του 2009 περίπου στην ίδια περιοχή είχαν καεί 150.000 στρέμματα.

Σύμφωνα, όμως, με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και το σύστημα FireHub το οποίο καταγράφει δορυφορικά τις καμένες εκτάσεις, στάχτη έγιναν συνολικά 3.912 εκτάρια, δηλαδή 39.120 στρέμματα (1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα).

Ο χάρτης που αναρτήθηκε από τους επιστήμονες είναι αποκαλυπτικός της τεράστιας καταστροφής, υπερδιπλάσιας από αυτήν που επιχείρησε να εμφανίσει ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας ως "περιορισμένη" καταστροφή.

Από τη φωτιά που για τέσσερις ημέρες έκαψε την Αν. Αττική στάχτη έγιναν 39.120 στρέμματα ενώ ο επίσημος απολογισμός περιλαμβάνει 23 καμένα σπίτια, 5 επιχειρήσεις και 1 κατασκήνωση που καταστράφηκαν καθώς και αρκετά καμένα κτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ