Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κόντρα Γεννηματά - Θεοδωράκη για την ηλεκτρονική ψήφο

«Να αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία»

Τις θέσεις του για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σε άτυπη ενημέρωση που κοινοποίησε, επιμένοντας στην αυτοπρόσωπη παρουσία πριν από την ημέρα της εκλογής για την παραλαβή του προσωπικού κωδικού. Δηλώνοντας ότι την επιθυμεί υπό προϋποθέσεις, επισημαίνει ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία είναι η κυριότερη εγγύηση για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας και της εκλογής. Το ΠΑΣΟΚ επικαλείται τα ισχύοντα στην Εσθονία, στην οποία εφαρμόζεται δοκιμαστικά η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, όμως κι εκεί απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία. Επίσης, αναφέρει ότι σε καμία εκλογή σοσιαλιστικού ή σοσιαλδημοκρατικού κόμματος πρόσφατα δεν ίσχυσε ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο στη Γερμανία την απέρριψε. «Δεν εμπιστευόμαστε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία χωρίς την πλήρωση βασικών εγγυήσεων. Και αυτές παρά τις προσπάθειες του κ. Αλιβιζάτου δεν έχουν δοθεί. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του κ. Δρυμιώτη ενώπιον της Επιτροπής, ο οποίος σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι κάποιος δεν θα ψηφίσει και για αλλά πρόσωπα. Κορυφαία και θεμελιώδης εγγύηση είναι η προηγηθείσα αυτοπρόσωπη παρουσία του εκλογέα ενώπιον εφορευτικής επιτροπής και η παραλαβή του αποκλειστικού γι' αυτόν κωδικού (pin)», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

Στ. Θεοδωράκης: «Η πλειοψηφία υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας»

«Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό Κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κοινωνία για να βγούμε από την κρίση. Η παραγωγή, οι δουλειές, η παιδεία είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας προσπάθειας. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα φύγει, όπως όλοι θέλουμε, από την στάση του απλωμένου χεριού και θα γίνει μια δυνατή χώρα -πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία, σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ. Ο Στ. Θεοδωράκης σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα ότι: «αυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο προοδευτικό Κίνημα, που θα αξιοποιήσει τις νέες δυνάμεις της κοινωνίας και θα συνεργαστεί με τις θετικές φωνές του παρελθόντος. Δεν παίρνουμε όλο το παρελθόν μαζί μας, αλλά έχουμε ανάγκη ένα τμήμα του παρελθόντος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζέκος: Ο Δήμος Θερμαϊκού από ουραγός θα γίνει σταδιακά πρωταγωνιστής
Τι περιλαμβάνει το αναπτυξιακό σχέδιο για την νέα εποχή για το δήμο - Έμφαση σε τουρισμό, πολιτισμό, κοινωνικές δομές και έργα υποδομής
Τζέκος: Ο Δήμος Θερμαϊκού από ουραγός θα γίνει σταδιακά πρωταγωνιστής