Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το Άγιον Όρος θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας

Στο όρος για μιάμιση ημέρα, στις 29 του μηνός ή στις αρχές Οκτωβρίου, αφού το πρόγραμμά του είναι πολύ επιβαρυμένο

Δεύτερη επίσκεψη μέσα σε λίγα χρόνια αναμένεται να πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, στον Άγιον Όρος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, πριν τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στο Ταλίν της Εσθονίας στις 29 του μηνός, ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες προς τούτο, το Γραφείο του Πρωθυπουργού έστειλε επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα, που αναμένονταν να συνεδριάσει. Όπως ανέφερε το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea, ο Πρωθυπουργός έστειλε την Πέμπτη επιστολή στην Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, η οποία με την σειρά της κάλεσε τους αντιπρόσωπους των 20 Μονών "εις έκτακτον συνεδρίαν", για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης. Πληροφορίες του romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Άγιον Όρος για περίπου μιάμιση ημέρα, αφού το πρόγραμμά του είναι πάρα πολύ επιβαρυμένο.

Και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Άγιον Όρος

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα αφιχθεί στο Άγιον Όρος, μετά από πρόσκληση της Ι.Μ. Παντοκράτορος, για τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας που ολοκληρώθηκε φέτος. Επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιδράσεις στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη από ομάδα Αγιορειτών, οι οποίες θα κορυφωθούν στην συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας, την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί και πάλι το Άγιο Όρος τον Αύγουστο του 2014. Οι φωτογραφίες της επίσκεψής του, έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ, καθώς επρόκειτο μόλις για την δεύτερη φορά που αρχηγός της Αριστεράς επισκεπτόταν το Άγιο Όρος. Τότε, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα διήρκησε τρεις ημέρες.

«Ασκήσεις ισορροπίας» στην κυβέρνηση με φόντο το ναυάγιο

Εξάλλου, σε πολύ δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο Αλ. Τσίπρας με την υπόθεση Κουρουμπλή και το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ». Η κάλυψη την οποία παρείχε το Μαξίμου και προσωπικά ο πρωθυπουργός στον υπουργό Ναυτιλίας έχει οδηγήσει πρακτικά στον αυτοεγκλωβισμό του κ. Τσίπρα, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να στηρίξει τον υπουργό του μέχρι τέλους, παρά το γεγονός ότι πλέον οι μουρμούρες προέρχονται και εκ των έσω. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν πήγε στην Κρήτη, για να πάρει μέρος, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις εργασίες του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μεσολάβησε ευθεία παρέμβαση του Μαξίμου, ωστόσο κρίθηκε πως ο υπουργός Ναυτιλίας θα έπρεπε να παραμείνει στην Αθήνα για να εποπτεύσει τις διαδικασίες απορρύπανσης του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα. Παράλληλα, ο ίδιος διέψευσε ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών», σύμφωνα με το οποίο είχε διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί σε περίπτωση αποπομπής του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Το κλίμα βαραίνουν οι συχνές εμφανίσεις Κουρουμπλή

Το κλίμα, ωστόσο, βαραίνουν ακόμα περισσότερο οι συχνές εμφανίσεις του κ. Κουρουμπλή στα ΜΜΕ. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που, όπως επισημαίνεται, δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την ουσία της υπόθεσης. Μετά τη διαμάχη στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αν ζητήθηκε έγκαιρα ή όχι η συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (EMSA) για την απορρύπανση του Σαρωνικού, ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι το πιο κοντινό πλοίο του EMSA βρισκόταν στη Μάλτα και ήταν δεσμευμένο, οπότε γι' αυτό δεν ζητήθηκε αρχικά βοήθεια. Η EMSA, ωστόσο, διά της εκπροσώπου της, διέψευσε τον κ. Κουρουμπλή, δηλώνοντας ότι πλοία ήταν διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή στη Βουλγαρία και την Κύπρο. Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε επίσης «ατυχία» το γεγονός ότι η βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» έγινε νύχτα και πως η πετρελαιοκηλίδα και το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής έγιναν αντιληπτά στον Πειραιά τρία 24ωρα αργότερα. Για τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε δεχθεί ήδη έντονη κριτική από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην κλειστή σύσκεψη στη Βουλή.

«Άλλοι θα κρίνουν αν πρέπει να παραιτηθώ…»

«Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ» είπε τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας την Παρασκευή στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο, για το ναυτικό ατύχημα στον Σαρωνικό. «Αναφέρεστε στις ευθύνες μου. Δεν κάνατε ποτέ τον κόπο να έρθετε μια φορά στο υπουργείο, που είστε ένας τόσο μελετηρός και σε αγωνία ευρισκόμενος κοινοβουλευτικός άνδρας. Δεν ήρθατε μια φορά στο υπουργείο, να με ρωτήσετε τι γίνεται εδώ στο υπουργείο... Έχετε το δικαίωμα. Το κάνατε ποτέ, κύριε Θεοχαρόπουλε; Είστε αρχηγός κόμματος», ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές που τον επέκριναν, σημείωσε: «Σκυλεύετε πάνω σε ένα ατύχημα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς - Σημειωτόν τα ΙΧ στον Περιφερειακό
Πολύ αυξημένη κίνηση και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Ποια είναι τα πιο δύσκολα σημεία
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς - Σημειωτόν τα ΙΧ στον Περιφερειακό
Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της ΝΔ (VIDEO)
Δριμεία κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση σχετικά με την ακρίβεια – Κατηγόρησε τον Μητσοτάκη για αλαζονεία
Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της ΝΔ (VIDEO)
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει γκράφιτι για τα θύματα των Τεμπών – Στο 6ο ΓΕΛ Καλαμαριάς
Με πρωτοβουλία των μαθητών – Στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου από την Καλαμαριά, και των υπολοίπων που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει γκράφιτι για τα θύματα των Τεμπών – Στο 6ο ΓΕΛ Καλαμαριάς