Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην Αθήνα ο Επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας

Θα λάβει μέρος σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το υπ. Παιδείας

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την προσεχή Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου ο Επίτροπος Κάρλος Μοέδας, αρμόδιος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία.

Ο Επίτροπος θα συναντηθεί στις 16.00 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα θα λάβει μέρος σε εκδήλωση για την Ευρωμεσογειακή πρωτοβουλία PRIMA που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Μοέδας θα είναι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αμφιθέατρο Λ. Ζέρβας). Στη συνέχεια ο Επίτροπος θα έχει διμερή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη ενώ θα επισκεφθεί και το Μουσείο της Ακρόπολης όπου θα έχει συναντήσεις με υποτρόφους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC).

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moέδας στην Αθήνα, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε: «Οι Έλληνες ερευνητές είναι συχνά κορυφαίοι στο είδος τους σε παγκόσμιο επίπεδο και σε όποιον τομέα καταπιάνονται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται εδώ και χρόνια στο πλευρό τους προσφέροντας οικονομική στήριξη σε διάφορα στάδια της καριέρας τους αλλά και ευκαιρίες επιμόρφωσης και δικτύωσης».

«Η συνεργασία και το άνοιγμα των οριζόντων είναι τελείως απαραίτητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξόχως ανταγωνιστικό κόσμο.

Η πρώτη επίσκεψη του Επιτρόπου Μοέδας στη χώρα μας φέρνει όλα αυτά τα θέματα στο προσκήνιο» πρόσθεσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ