Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ναι» από το ΚΚΕ στη σύσταση εξεταστικής για τον Π. Καμμένο

Τι είπε στη Βουλή ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Ιωάννης Δελής

Να απαντηθούν καθαρά τα ερωτήματα που γεννώνται για τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τις «περίεργες πρακτικές του», ενώ διαρκεί δικαστική διερεύνηση για το «Noor 1», ζητεί το ΚΚΕ, το οποίο και ψηφίζει θετικά στην σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Το σκεπτικό της τοποθέτησης του ΚΚΕ, εξήγησε ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Ιωάννης Δελής, «χωρίς την παραμικρή ψευδαίσθηση, λόγω της προηγούμενης πείρας, για τον πραγματικό ρόλο των Εξεταστικών Επιτροπών, χωρίς να συμφωνούμε με το σκεπτικό της πρότασης της ΝΔ και, θέλοντας να αξιοποιηθεί κάθε μέσο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, το ΚΚΕ ψηφίζει θετικά για την πρόταση της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής».

Όπως είπε ο κ. Δελλής, δεν υπάρχει ούτε μία Εξεταστική που ενώ ξεκίνησε με εκκωφαντικό θόρυβο και τις γνωστές δηλώσεις για το μαχαίρι που δήθεν θα φτάσει στο κόκαλο, που να μην καταλήξει να σβήσει τελικά μέσα στην ελάχιστη δημοσιότητα και τη σιωπή.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ ανέφερε ότι ενώ διαρκεί δικαστική διερεύνηση «παράξενες επαναλαμβανόμενες επαφές του υπουργού Άμυνας, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους και σίγουρα δεν βοηθούν αυτή τη δικαστική διερεύνηση».

«Τα ερωτήματα για τον υπουργό Άμυνας είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν καθαρά, ενώ η πρωθυπουργική ασπίδα προστασίας που στήνεται γύρω από τις περίεργες πρακτικές του κυβερνητικού εταίρου στην πραγματικότητα είναι ομολογία ότι και αυτή η κυβέρνηση παίρνει κανονικά μέρος στις άγριες επιχειρηματικές κόντρες και, παρά τα μεγάλα της λόγια ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή, δεν έχει σκοπό να πάει πιο βαθιά από τις προηγούμενες», τόνισε ο κ. Δελλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ